2019-03-15 08:46:44• hírek • Bede Emőke

A Nagyváradi Ítélőtábla enyhítette a Casablanca-gyilkosság elkövetőjének büntetését

Kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a helyi bíróság ítéletet mondott a Casablanca nevű éjszakai szórakozóhelyen, 2018. március 5-én történt kegyetlen emberölés ügyében. A pultosnőt meggyilkoló R. Stefannak az elsőfokú ítélet szerint 28 évet és 4 hónapot kellett volna rácsok mögött töltenie, azonban a Nagyváradi Ítélőtábla máshogy döntött.

Az ügyészség szerint a gyilkos fő indítéka anyagi természetű volt, ugyanis a gyilkosságot megelőző estén jelentős összeget vesztett el játékgépezés közben. Mivel a bárosnő nem volt hajlandó ezt visszaszolgáltatni neki, a férfi dühbe gurult, a nőt nekiszorította a bárpultnak, majd egy vodkás üveggel legalább húsz alkalommal lesújtott az áldozat koponyájára. Ezt követően a férfi feltörte a játékgépet, kifosztotta azt, majd a pultból több mint 300 csomag cigarettát lopott el. Ezután autóba vágta magát és meg sem állt a határig, ahol hajnali hatkor tartóztatták fel a határőrök. 



A szatmári ítészek R. Stefanra minősített emberölés és minősített rablás bűntettének elkövetése miatt összesen 28 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetést szabtak ki, ám az ítéletet megfellebbezték. Az ügyet másodfokon a Nagyváradi Ítélőtábla tárgyalta újra, majd végeredményben 7 évvel rövidítette meg a szatmáriak által megállapított büntetést. Az adevarul.ro információi szerint az ítélőtábla egyelőre nem indokolta döntését. De lehet-e ezt egyáltalán bármivel is magyarázni? 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: