2013-08-08 18:09:45• hírek • Kocsis Zoltán

A Nagypiacon már lehet, a Szamos piacon hétfőtől szabad

Amint azt a szatmárnémeti piacokat adminisztráló szolgálat vezetője, Bozai Voda Cristian kedden megígérte, csütörtökön már elkészült a tejtermékek árusítását szolgáló csarnok és újra vásárolható a házi tej. A Szamos piacon az ígéretek szerint hétfőre készülnek el a teremmel.

A fertőtlenített, kitakarított, újrameszelt csarnok azonban kong az ürességtől: alig három árus ácsorgott hűtőberendezése mögött csütörtök kora délután.

„Ennyien vagyunk, a többieknek nincs hűtőszekrényük", mondja az egyik eladó. „Az is lehet, nem mindenki tudja, hogy ismét lehet tejtermékeket árulni", morfondírozik.

Hogy mekkora összeget jelent egy üveges hűthető polc megvásárlása? „Kétezer lej körül már lehet venni egyet", mondja a kommunikatív férfi. „Az újságok azt is megírhatnák végre, hogy ezek az igazi biotermékek, hisz nekünk nincs pénzünk arra, hogy vegyszerezzük a legelőket", használja ki az alkalmat.

A piac adminisztrációjáért felelős szolgálat abban is tartotta a szavát, hogy midőn végeznek a Nagypiacon, máris kezdik a Szamos piacon található tejcsarnok felújítását. Az ottjártunkkor éppen meszelő munkások elmondták, hétfőre kell elkészülniük a felújítással.

Ezek után remélni tudjuk, a megyeszékhely másik két piacának esetében is valósággá válik az ígéret. A Kispiacon bővíteni kívánják a tejtermékek árusítására szolgáló termet, a 17-es lakónegyedbeli piacot pedig teljesen fel kívánják újítani, mondta Bozai Voda.

Az Állategészségügyi- és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság hétfőn tiltotta be a házi tej árusítását szatmárnémeti piacain, mivel körülmények nem feleltek meg az európai uniós követelményeknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: