2020-02-28 10:40:44• hírek • Bede Emőke

A tüdőkórházban is korlátozzák a beteglátogatást

A felső légúti megbetegedések és influenzás esetek számának megugrása okán a Szatmárnémeti Tüdőkórház is úgy döntött, e héttől kezdve korlátozza a látogatási időt, illetve több megelőző intézkedést is bevezet.

Az ideiglenesen bevezetett program szerint hétköznap csak 14 és 16 óra között, hétvégén pedig 13 és 17 óra között lehet látogatni a tüdőkórházban fekvő pácienseket. A látogatóknak az intézménybe való belépéskor fel kell mutatniuk a személyi igazolványukat, melyet követően megkapják az egészségügyi védőöltözetet. A betegnél egyszerre csak egy személy lehet bent, legfeljebb 15 percig, és úgy érkezéskor, mint távozáskor kötelező a kézfertőtlenítő használata – szögezi le a kórház vezetősége. Hozzáteszik: a kórházban ebben az időszakban gyakrabban végeznek fertőtlenítést, illetve a lehető legrövidebb időn belül szeretnének az osztályok bejárataihoz, a kórtermekbe és az orvosi szobákba is kézfertőtlenítőket kihelyezni. Közlik továbbá, hogy vírusellenes gyógyszerekből és influenzatesztekből is újabb adagokat.


A járóbetegek számára fenntartott rendelő szolgáltatásait pedig csak akkor lehet igénybe venni, ha a páciens küldőpapírral vagy orvosi levéllel érkezik, de kivételes esetekben a kezelőorvos által adott telefonos engedéllyel is be lehet jutni. Az egészségügyi intézmény a lakosság megértését és együttműködését kéri a lakosságtól, ugyanis ezen megelőző intézkedések nem csak a betegeket, de a látogatókat is védik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: