2019-02-12 11:26:13• hírek • Bede Emőke

A Nagy Testvér mindent lát: több száz kihágást rögzítettek januárban a város térfigyelő kamerái

Elkészítette a Helyi Rendőrség a januári értékelőjét, melyből kiderült, nem csak a rossz helyen parkoló autók tulajdonosaival szemben kellett eljárni az elmúlt hónapban.

A Helyi Rendőrség január során megannyi szabálytalanul parkoló autóst büntetett meg, viszont az értékelő szerint nagy hangsúlyt fektettek a kéregetők által okozott probléma felszámolására is. Ennek jegyében 46 személyt állítottak elő, illetve mindegyikre pénzbírságot róttak ki. Természetesen tovább folyik a harc a gazdátlan, elhagyott autókkal szemben is. Az elmúlt hónapban 18 autótulajdonost szólítottak fel a helyzet mielőbbi orvoslására, a korábban kiadott felszólítások eredményeképp pedig januárban 3 gazdátlan jármű tulajdonosa szállította el a mások elől helyet elfoglaló járgányt. 53 esetben jelenleg is folyik az eljárás.
 

A 61/1991-es, társas együttélést szabályzó törvényt is számtalanszor megsértették az elemzett időszakban. 2019 első hónapjában sikerült lefülelni többek között olyanokat, akik közterületen vagy lépcsőházakban, mindenki szeme láttára könnyítettek magukon, esetleg erőszakosan viselkedtek vagy fenyegetőztek. Természetesen nem kerülték el a büntetést a prostituáltak sem, akik a város utcáin próbálták becserkészni a klienseket. Végül, de nem utolsósorban a megbüntetett személyek között volt sok csendháborító is, például olyan bulizók, akik túl hangosan hallgatták a zenét és kiabáltak, megzavarva ezzel a szomszédok nyugalmát. Mindemellett arra is volt példa, hogy a kihágáson kapott személy nem volt hajlandó igazolni magát az egyenruhások kérésére. A Városi Tanács 33/2011-es határozatát gyakorlatba ültetve megbüntették azokat is, akik illegálisan rakták le közterületen a háztartási hulladékot vagy építkezési törmeléket, rongálták a köztéri bútorzatot, például a padokat és kukákat, vagy nem takarították el megfelelően a házak előtt a havas, esetleg jeges járdát.
 

Ami a lakossági bejelentéseket illeti, januárban összesen 321 bejelentést történt, ebből 312 telefonon, 9 pedig írásban. Az esetek java részét sikerült orvosolni, viszont voltak olyan panaszok is, melyek megalapozatlanok voltak. A Helyi Rendőrség emellett 353 esetben hivatalból indított eljárást a térfigyelő kamerák felvételei alapján, 8 alkalommal pedig a Szatmár Megyei Rendőrség rendelkezésére bocsájtották a kért felvételeket. A bejelentések egyébként a nap 24 órájában megtehetők az intézmény székhelyén vagy 0361-919-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: