2015-02-18 15:59:03• hírek • (x)

A Nachbil pincészet is ott volt az idei Borjouron

A krasznabélteki pincészet négy remek bort mutatott be az év legnagyobb magyarországi borkóstolóján.

A hétvégén Budapesten, a Millenáris két épületében tartották meg Magyarország legnagyobb borkóstoló-rendezvényét, a Borjourt. Ezen idén 220 borászat 600 kóstolható borral volt jelen. Hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt, hiszen a borok szerelmesei villámgyorsan felvásárolták az összes belépőjegyet.

A program szerint a borkóstoló napján, február 14-én délelőtt a borszakértők, somelierek és éttermek képviselői kóstolgatták a borokat, délután pedig a borfogyasztóké volt a terep.

A rendezvényen részt vett a krasznabélteki Nachbil borászat is, amely négy bort kóstoltatott meg a népes közönséggel: a 2009-es Grand Cuvée Selectiont, a 2012-es Syraht, a szintén 2012-es Rajnai Rizlinget és a 2014-es Zöld Szilvánit.

A Nachbil standjánál Johann Brutler és Serli Csilla fogadta az érdeklődőket, meséltek a bélteki borvidékről és beszéltek a hagyományos technológiákról, amelyekkel ezek a borok készültek. A közönség imádta a Zöld Szilvánit, rajongott a Syrahért, repetát kért a Rajnai Rizlingből és lenyűgözte a kóstolókat a Grand Cuvée Selection.

A budapesti rendezvényen másik két romániai pincészet is jelen volt: a Recas és a Wine Princess.

A Nachbil borok legközelebbi nagy bemutatkozójára a budapesti rangos borászati rendezvényen, a márciusban megrendezésre kerülő VinCén kerül sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: