2014-05-16 16:58:32• hírek • (x)

A Nachbil ott lesz a Családi Hétvégén

A Kossuth-kertbe kilátogatók megkóstolhatják a krasznabélteki Nachbil pincészet remek borait.

Nincs Családi Hétvége borutca nélkül, borutca pedig nincs Nachbil nélkül! A krasznabélteki pincészet is részt fog venni a Kossuth-kertben megtartott rendezvényen, így szombaton és vasárnap is belekóstolhatnak a szatmáriak a bélteki dombokon érlelt szőlőből készült ízletes, remek borokba.

Brutler János, a pincészet vezetőjének a filozófiája a borkészítésben az, hogy a nagyszerűség az egyszerűségben rejlik. A 25 hektáros területen termett szőlőből biobor készül, a föld nagy részét sohasem javították műtrágyával vagy nem kezelték gyomirtóval. Igaz, így a termés valamivel kevesebb, de a bor természetes lesz, minden boron a szőlő saját illata érződik. A bélteki dombok nedűjét már több országban is bemutatták, számos borversenyen nyertek díjat a kiváló borok.

A Családi hétvége keretében a Kossuth kertbe kilátogatók megkóstolhatják a pincészet fehérborai közül a Fehér Triót, a Rajnai Rizlinget, a Chardonnay Barrique-ot, a Királyleánykát, a Fűszeres Traminit. A rozék kedvelőire is gondoltak a pincészet dolgozói, és a vörösborokból is nagy választék áll majd a borkedvelők rendelkezésére: Vörös Triót, Cuvée Selectiont és Cabernet Sauvignont lehet majd kóstolgatni. Érdemes lesz megkóstolni a Nachbil friss félszáraz és vörös száraz asztali folyóborát is.

Szombaton a Nachbil házikójánál ott lesz Serli Csilla, a pincészet főmérnöke is, aki a Szatmár.ro borászati szakértője is. Ő szívesen válaszol majd a kezdő borászok kérdéseire is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: