2015-02-13 09:36:46• hírek • (x)

A Nachbil borok a parlamentben is hódítottak

Nemrég Bukarestben tartotta az évzáró és évindító rendezvényét a Német-Román Kereskedelmi- és Iparkamara.

Hagyomány, hogy a Német-Román Kereskedelmi- és Iparkamara nagyszabású rendezvénnyel búcsúzik az előző évtől és köszönti az újat. Erre most január végén került sor a parlament épületében, ahol a kamara közel 950 tagja és meghívottja volt jelen az elegáns rendezvényen. Az idei találkozó és az idei év jelszava az Innováció volt - ennek fontosságáról beszélt köszöntőjében dr. Radu Merica, a szervezet elnöke. Az esemény rangos meghívottjai között ott volt Darius Valcov pénzügyminiszter és Achim Tröster, Németország romániai nagykövetének a képviselője és felolvasták Klaus Iohannis üzenetét is.

A rendezvény keretében fontos szerepet kapott a krasznabélteki Nachbil borászat, azaz annak kitűnő minőségű borai - borbemutatót tartottak ugyanis az évindítón, a kóstolók pedig lelkesen beszéltek Szatmár megye eme folyékony kincséről.

A határokon innen és túl egyre nagyobb ismertségre szert tevő pincészetnek ez alkalommal több, különleges borát is megkóstolhatta a javarészt vállalkozókból álló közönség. Sokak számára a kóstolást követően nehéz volt véleményt mondani, hogy melyik is ízlett jobban: a 2009-es Grand Cuvée Selection, a 2012-es - a Merano Wine Festivalon aranyérmes - Rajnai Rizling, a 2012-es Syrah, a 2014-es Zöld Szilváni vagy a pincészet friss Rozéja.

A Nachbil pincészet borai a hétvégén folytatják világhódító útjukat: ekkor ugyanis Budapesten az év legnagyobb borkóstolóján, a Borjour-on lesznek jelen. Ezen 220 borászat vesz részt és 600 lesz a kóstolható borok száma. Nem csoda tehát, hogy már minden jegy elkelt a Millenáris két épületében zajló rendezvényre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: