2012-11-21 00:15:47• hírek • Póti Orsolya

A Művészeti Iskola Napjai: versekkel és zenével kezdődött a rendezvény

November 20-24. között zajlik a Szatmári Művészeti Iskola Napjai elnevezésű rendezvénysorozat, melynek ünnepélyes megnyitójára kedd este került sor a Poesis Multikulturális Központ dísztermében. Az eseményt az iskola zene és színművészet szakos diákjai tették színvonalassá.

A klasszikus zenéé és a verseké volt az az est, mellyel kezdetét vette a Szatmári Művészeti Iskola Napjai, melyre a tanintézmény és a Szatmár Megyei Tanács szervezésében kerül sor november 20-24. között.

Elsőként Deac Mircea, az iskola igazgatója köszöntötte a jelenlevőket, majd Varga Mária zongoratanárnő és sajtóreferens hívta színpadra azokat a diákokat, akik ezt a megnyitót színvonalas produkcióikkal tették feledhetetlenné.

Az előadókat az iskola tanárai - Budean-Mihály Judit, Boros Marius, Mare Cecilia, Gema Marian, Erdős Carol, Varga Mária, Csendes Judit, Brodi Adrian, Kovács Éva, Pomian Gabriella - készítették föl szavalásból, zeneművészeti ágban pedig gitárból, klasszikus énekből és zongorából.

A közönség az est folyamán közel húsz produkciót láthatott, illetve hallhatott az iskola olyan tehetséges diákjainak előadásában, mint például Dobos Irisz, Tallián Anna, Lepedus Erzsébet, Maroscsák Dániel, Gyöngyösi Márk, Deszti Rafael, Lepedus Orsolya, Csomai Cecilia, Scheitli Krisztina és Picucci Giampaolo.

A rendezvénysorozat november 21-én, 17 órától népzene esttel folyatódik  a tanintézmény dísztermében, 22-én pedig pop-rock koncert várja a zenekedvelőket az említett helyszínen. Pénteken 14 órától a szatmári iskola és az intézmény magyarországi testvériskolájának, a téglási II. Rákóczi Ferenc Művészeti Iskola diákjainak közös képzőművészeti kiállítására kerül sor a Szatmár Megyei Tanács galériájában.

A Szatmári Művészeti Iskola Napjai a VI. „Szívem zenéje" Regionális pop-rock zenei versennyel zárul, amely november 24-én, szombaton 14.00 és 20.00 óra között kerül megrendezésre a „Dinu Lipatti" Filharmóniában.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: