2017-01-23 16:04:17• hírek • Szatmar.ro

A MusiCat koncertajánlata a hosszú téli estékre

Még mindig elég hosszúak és hidegek az esték, a decemberi ünnepek varázsa elmúlt ... a legjobbkor jön a MusiCat péntek esti élőzenés koncertsorozata!

Idén is folytatódik a Cseh Tamás Program által támogatott élőzenés évad, melynek keretében 10 remek élőzenés produkciót láthat-hallhat a szatmári közönség: 2016 utolsó hónapjaiban Pély Barna és Oláh Ibolya különleges szerzői estjei után gasztro-swingre buliztunk, most pedig újabb három zenekar mutatkozik be a szatmári közönségnek:

Január 27-én, péntek este balkáni és világzenei egyveleget hoz a Gypo Circus, energikus punk körítéssel. A tagok régi álma volt egy olyan zenekar létrehozása, ahol a balkáni ethno, a gipsy, valamint a punk műfajok találkoznak, Magyarországon és Erdélyben eddig nem hallott hangzást felépítve. Aki dúdolta valaha a Kusturica-filmek zenéjét, aki át szeretné érezni a balkáni életörömöt, annak ott a helye a pénteki világzenés cirkuszi produkción! Kezdés 21 órától, a belépőjegy ára 10 RON.

Február 10-én, szintén péntek este 21 órától megidézzük azokat a régi szép időket, amikor még Szatmáron a fiatalok Guns'N'Roses pólóban, kockásingben jártak iskolába, a szobák falára Axl Rose és Slash posztereket ragasztottunk és mindenki lassúzott a házibulin a November Rainre. Az eredetit nehéz lenne, ezért elhozzuk Magyarország legpatinásabb Guns'N'Roses tribute zenekarát: a Hollywood Rose akusztikus formációban szerepelt már az MR2 Akusztikban is, a műsorban a legismertebb Guns slágereket hozzák el a szatmári rajongóknak. Erre a koncertre 20 lejes belépővel lehet asztalt foglalni, de a zenekar pólójával, matricával, könyvvel, az iskolatáskáról leszedett Guns kitűzővel rendelkező vendégeinket meghívjuk egy finom italra, lássuk ki a legnagyobb Guns rajongó!

A balkáni és los angelesi életérzés után pedig ismét különleges zenei produkciót hozunk a Macska színpadára: február 17-én, ugyancsak péntek este lép fel az Infusion Trio: Magyarország egyetlen looper zeneka, tagjai mind képzett zenészek, akik a komoly- és a könnyűzene terén egyformán jártasak. Olyan előadók dalait hallhatjuk új köntösben, mint a Maroon5, Calvin Harris, John Newman vagy épp a Daft Punk. A zenekar egy különleges hangszerpark segítségével (elektronikus hegedű, elektronikus cselló, elektronikus dob és különböző effekt pedálok, torzítók és looperek) saját dalokkal, népdalfeldolgozásokkal, és a rádiókból is jól ismert slágerekkel érkezik a MusiCat színpadára. Kezdés, mint minden koncert esetében, 21 órától, a belépőjegy ára 15RON.

A koncertek társszervezője a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, érdemes időben asztalt foglalni a MusiCat facebook oldalán vagy a 0743-933541-es telefonszámon.

A koncertek a Cseh Tamás Program támogatásával valósulnak meg. A magyar élőzene rendszeres szerepeltetésével a MusiCat 2017-ben is szinte egyetlenként vállalja fel a kortárs magyar zenekarok népszerűsítését, a magyar zenei élet kibontakoztatását Szatmárnémetiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: