2012-07-09 12:34:35• hírek • itcafe.hu

A Mozilla leállítja a Thunderbird fejlesztését?

A hozzáférhető információk alapján biztosat nem lehet mondani, de nagyon úgy tűnik, hogy a levelezőkliens nem bírta a versenyt a Gmaillel.

A Thunderbird levelezőkliens jövőjéről a Mozilla hivatalos blogbejegyzésében Mitchell Baker, a Mozilla Alapítvány elnöke olyan körmönfontan fogalmaz, hogy bőven ad lehetőségeket a találgatásra. A szaklapok elemzései is a homályos szövegen csámcsognak, ugyanis ez olvasható úgy is, hogy a Mozilla felhagy a Thunderbird további fejlesztésével, de úgy is, hogy egy új koncepció jegyében állnak hozzá a projekthez.

A szkeptikusok véleményét erősítheti, hogy a fejlesztők hétfőn egy olyan levelet kaptak a Thunderbirdről, melyben azt kérték tőlük, hogy tartalmát ne osszák meg másokkal, egyelőre ne hozzák nyilvánosságra (ezt nem sikerült elérni). Ez a levél, valamint a Thunderbird új fejlesztési modelljét bemutató, hétfőn bővülő tájékoztató viszont arra utal, hogy az alapítvány fejlesztőket csoportosított át a Thunderbirdtől máshová, és a jövőben a kliens fejlesztését inkább a „közösségre" bízná.

Az említett, bizalmasként kezelendő levélben ezt írja a Thunderbird vezető menedzsere: „Összegezve: erőfeszítéseinket a fontos webes és mobilos projektekre összpontosítottuk, mint például a B2G, és eközben a Thunderbird tisztán asztali levelezőkliens maradt.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: