2016-07-04 11:45:17• hírek • Szatmár.ro

A Moonfellas és az Acoustic Soul nyerte az Utcafene Fesztivált

Vasárnap éjszaka a nyertesek kihirdetésével ért véget a III. Utcazene Fesztivál. Az esmemény három napja során a régi és az új főtér megtelt zenével, számos remek utcazenész koncertjét hallgathattuk meg.

Véget ért a fesztivál, öt színpadon naponta közel harminc koncertet tartottak Szatmárnémeti új és régi főterén. A fesztivál egyúttal verseny is volt, a közönség és a zsűri is dolgozott a fellépők rangsorolásán, a végső sorrend kialakításán.

A fesztivál fődíját, a 2 ezer eurót megosztva nyerte a marosvásárhelyi Moonfellas és a bolgár Acoustic Soul. A fesztivál II. díjazottja a hargitai Mulligan Tree formáció lett. A gyergyói srácok kicsit funkos, kicsit pörgős feldolgozásaikban jelen van a jazz, a blues, és a 80-90-es évek hangzásvilága. A harmadik helyen pedig az Írországban élő romániai utcazenész, Cezar Habeanu végzett. Az 1-es rajtszámmal versenyző muzsikus eddig inkább a dublini, amszterdami, milánói, berlini közönséget kápráztatta el zenéjével.

Az Utcazene Fesztivál különdíját a magyarországi Projekt Akustik nyerte. A pécsi panel napos erkélyéről érkező akusztikus zenei formáció produkciója lenyűgözte a közönséget és a zsűrit.

A szatmári zenekarok is jól szerepeltek: a legtehetségesebb szatmári zenekarnak a Stereophonic formációt választották, a közönségszavazást szintén a szatmári OutDoor Five nyerte. A The Phoenix zenekar a produkciójával elnyerte a lehetőséget, hogy a Veszprémi Utcazene Fesztiválon képviselje Szatmárnémetit. Ők idén egy teljesen új arculattal érkeztek a fesztiválra - akusztikus felállásra hangszerelve, utcazenéhez hű előadásukat sokan szerették.

Az esemény létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: