2012-10-24 15:14:57• hírek • Kocsis Zoltán

A Montpellier elleni meccs mindenki számára hatalmas kihívás

Az utóbbi negyven év legjelentősebb szatmári sporteseményére kerül sor csütörtök este az Ady Endre utcai sportteremben: a VSK női kosárlabdacsapata, a szatmári labdás csapatjátékok közül elsőként, hivatalos európai kupameccset vív. Az ellenfél a francia bajnokság egyik sztárcsapata, a Montpellier lesz.

A franciák szerda este érkeznek Szatmárnémetibe, a város és a klub vezetői pedig minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő körülmények közepette fogadják a vendégeket. „Mindannyiunk számára komoly kihívás ez a mérkőzés. A lányok és a szakmai stáb mellett nekünk is, hisz mégiscsak Szatmárnémeti imázsáról van szó", jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón Marcela Papici. Az alpolgármester leszögezte, a város új vezetősége igyekszik mindent megtenni, hogy a kosárlabda- és kézilabdacsapat semmiben ne szenvedjen hiányt. „Szeretnénk folytatni a megkezdett munkát, mondta, és ha lehet, még jobban csinálni, mint az előző vezetők".

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség, a FIBA nagyon szigorú követelményeket támaszt minden, az égisze alá tartozó sorozatban elinduló csapattal szemben. A VSK-nak 20.000 euró garanciát kellett befizetnie a szezon előtt. Minden egyes hiányosságért pénzbüntetés jár, a szezon végén pedig a megmaradt összeget visszakapják a csapatok. „Szeretném felhívni a figyelmet, hogy még soha nem fordult elő, hogy egy csapat visszakapja a teljes összeget" jelentette ki Florin Muresan szakosztályelnök. „Célunk, hogy minél kevesebbet vonjanak le tőlünk", tette hozzá.

Az Európa Kupában mindössze két, Európán kívüli játékos léphet pályára, ezért Italee Lucas és Utahya Drye biztosan nem játszik csütörtökön. „Lucas amúgy is későn érkezett, már nem tudtuk benevezni. Drye-al kapcsolatban Dan (Fleseriu edző, szerk.) úgy döntött, hogy Freeman és Whittington kapjon inkább lehetőséget. Ők komoly szerepet játszottak abban, hogy a csapat egyáltalán eljutott idáig, ezért úgy érzi korrektnek, hogy ők játszhassanak", magyarázta a szakosztályelnök. Muresan hozzátette, a csapat idei első számú célja a bajnoki cím megszerzése, emellett azonban természetesen az Európa Kupában is helyt kívánnak állni.

Valentin Neagu, a VSK nemrégiben kinevezett elnöke elmondta, hogy a jegyekért máris jelentős az érdeklődés. Közel ezer embert várnak. Egy belépő tíz lejbe kerül, csütörtökön 12-18 óra között lehet megvásárolni. Ezen kívül a szurkolók külön erre a meccsre készült mezeket is vásárolhatnak a helyszínen, ezek ára 20 lej.

A Szatmár Megyei Csendőrség tájékoztatása szerint a meccsen húsz csendőr biztosítja majd a rendet, Mivel csütörtök egyben a Román Hadsereg Napja is, az ezzel kapcsolatos rendezvények pedig alaposan lefoglalják a helyi csendőröket, 17 Kolozs megyei csendőr teljesít szolgálatot a mérkőzés kapcsán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: