2009-02-04 13:38:00• hírek • Szatmar.ro

A Mitsubishi is bedobta a törölközőt

A japán autógyár gazdasági okok miatt kivonul a raliversenyekből.

A Mitsubishi Motors japán autógyár a gazdasági világválság negatív következményei miatt kénytelen visszavonulni a nemzetközi motorsport világából, jelentették be szerdán a vállalat illetékesei.

 

A Mitsubishi kilépése elsősorban a raliversenyeket érinti érzékenyen, melyekben jelentős szerepet vállalt az utóbbi évtizedekben. A Dakaron például 26 alkalommal indított autókat az eddigi 30 kiírásból és 12 győzelmet aratott, 2001 és 2007 között pedig megszakítás nélkül nem talált legyőzőre.

A Mitsubishi válsága ugyanakkor nem új keletű, a gyár „szénája" 1997 óta folyamatoson rosszul áll. Az 1917-ben alapított vállalatot 2001-ben a Daymler Crysler vette meg, ám segíteni nem tudott és három évvel később elhagyta a süllyedő hajót. Némi javulás 2005 után állt be, amikor együttműködési szerződést kötöttek a francia PSA Konszernnel, (a Peugeot és a Citroën tulajdonosa), aminek köszönhetően szembetűnően megnövekedett a terepjárók eladása.

A Mitsubishi immár a hatodik olyan japán gyár, amely december óta visszalépett a motorsportból: a Honda a Forma1-et, a Suzuki és a Subaru a rali-világbajnokságot, a Kawasaki pedig a gyorsasági-motoros világbajnokságot hagyta ott a válság miatt.

Peterhansel új autóval indulhat jövőre a Dakaron

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: