2011-01-25 15:35:35• hírek • Szatmar.ro

A Milanban folytatja a Bayern csapatkapitánya

Néhány napja bombaként robbant a nemzetközi sportsajtóban a hír, hogy a Bayern München labdarúgócsapatának kapitánya, Mark van Bommel közel áll ahhoz, hogy a Milanhoz szerződjön. Kedd délután aztán mind a bajor, mind a lombárd klub hivatalos oldalán megerősítést nyert a hír.

Az 1977 márciusában született Mark Peter Gertruda Andreas van Bommel a Fortuna Sittard, a PSV Eindhoven és a Barcelona érintésével 2006-ban került a müncheni egyesülethez, amely akkor hat millió eurót fizetett érte a katalánoknak. Az elmúlt négy évben 123 bajnokin lépett pályára a „bőrnadrágosok" mezébe és ő lett a klub első külföldi csapatkapitánya. Az utóbbi időben azonban megromlott a viszonya a csapat vezetőedzőjével, a szintén holland Louis van Gaallal, ezért kérte, szerződése felbontását. A német sajtó pedig rögtön van Gaal szemére vetette, hogy másfél éves regnálása alatt Lucio, Luca Toni és Martin Demichelis után van Bommel már a negyedik olyan játékos, akit „elüldöz", miközben korábban alapemberei voltak az együttesnek.

A Milan, bár listavezető Olaszországban és a Bajnokok Ligájában nem szerepeltetheti a játékost (mivel az pályára lépett a sorozatban a Bayern színeiben), mégis úgy gondolta, hogy szüksége van van Bommelre, vélhetően a csapatot sújtó sérüléshullám miatt. Az 55-szörös holland válogatott védekező középpályás, aki természetesen a nyári világbajnokságon is ott volt az oranjében, méghozzá csapatkapitányként, a szezon végéig kötelezte el magát a piros-feketékhez.

Érdekesség, hogy a Milan két napon belül már a második holland játékost igazolta le: vasárnap az Ajax bal oldali szélsője, Urby Emanuelson kötelezte el magát Massimiliano Allegri csapatához. Van Bommelhez hasonlóan a 24 éves, 13-szoros válogatott Emanuelsonnak is a nyáron járt volna le a szerződése előző csapatával, ám érte 1,7 millió eurót fizetett a Milan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: