2015-12-05 10:19:47• hírek • Szatmár.ro

Több mint háromezren voltak a Mikulásnapi koncerteken

Nagy siker volt a szatmáriak körében az idei Mikulásnap. Péntek délelőtt a gyermekeké volt a színpad, énekeltek, szavaltak, táncoltak a kicsik. Délután aztán a felnőttek következtek: fellépett a The Hats, Auth Csilla, az estet pedig Kökény Attila produkciója koronázta meg.

A déli órákban a Szatmárnémeti új városközpontjának rendezvényterén felállított színpadon a gyerekek voltak a főszereplők: kisiskolások, óvodások énekeltek, szavaltak és táncoltak, várva a Mikulást - aki természetesen meg is érkezett és örömmel fogadta a nyüzsgő kicsiket.

A gyerekek számára egy verseny szempontjábnól is fontos volt a Mikulásnap, hiszen a győztes kiléte ekkor dőlt el. Mint azt már hírül adtuk, a következő, 2016-os Partiumi Magyar Napokon a szervezők egy Guinness-rekord megdöntésére készülnek.

Focipályányi ábrát készítetének pillepalack-kupakokból. A Szatmárnémeti RMDSZ, a MIK, az Identitas Alapítvány és a City Rádió által szervezett Mikulásnapon adták le a gyerekek az eddig összegyűjtött kupakokat. A versenyt a Köcsey Ferenc Főgimnázium elsősei nyerték. Összesen 31,5 kilogramm kupakkal járultak hozzá - eddig - a rekord megdöntéséhez.  Jutalmuk egy pizza-meghívás volt az egész osztály részére.

A délutáni órákban a szatmárnémeti The Hats zenekar fellépése indította a koncertek sorát, a tömeg pedig folyamatosan nőtt a színpad előtt. 19 órától a magyarországi énekesnő, Auth Csilla lépett a közönség elé, fantasztikus hangulatot teremtve slágereivel. Szólt a Féltelek, a Gondolj rám, a Minden ember jó és a többi sláger. A tömeg tovább nőtt, sokan álltak sorba a testet és lelket melengető teáért, forralt borért.

Kökény Attila fellépése előtt Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, köszönetet mondva a támogatóknak - nem csak azoknak, akik a Mikulásnap megszervezésében segítettek, hanem az RMDSZ-Mikulás puttonyába került ajándékokat biztosítóknak is. Péntek délelőtt ugyanis 1500 ajándékcsomagot juttattak el a megyeszékhely minden magyar csoportba járó óvodásának.

Az esetet a Megasztár és a Sztárban Sztár csillaga, Kökény Attila fellépése zárta. Az énekes saját dalai mellett nagy slágereket is énekelt, közös éneklésre invitálva a közönséget.

A rendezvényt a Communitas Alapítvány támogatta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: