2013-12-02 18:10:09• hírek • Szatmár.ro

A Mikulás érkezésére készülnek a gyerekek

A Mikulás legendájával és az önzetlen ajándékozás fogalmával ismerkedtek meg az ovisok.

Már hétfő reggeltől nagy volt a sürgés-forgás az Olimpia stadion szomszédságában található 6-os Számú Óvoda magyar csoportjaiban: a 3-4 éves gyerkőcökből álló Pillangók és a 4-5 éves Méhecskék mézeskalácsot sütöttek az óvónénik segítségével. Ez valójában egy kis bemelegítés volt a keddi nagy mézeskalácssütésre, amelyre a város egyik legnagyobb pékségében  kerül sor, az elkészített édességek pedig megvásárolhatók lesznek a pénteken és szombaton megtartott Mikulásnapokon. A mézeskalácsok eladásából származó bevételt hátrányos helyzetű gyermekek segítésére fogják fordítani.

A gyerekek délután is nagy izgalomban voltak, ugyanis télapó-váró rendezvényen vettek részt. Itt a Mikulás legendáját mesélte el egy anyuka, Ft. Szolomájer Sándor római katolikus plébános pedig az önzetlen ajándékozás lényegét magyarázta el a gyermekeknek - számukra is nagyon érthető módon. A gyermekek azt is megtanulták, hogy egy kis figyelmesség, egy mosoly is ajándék lehet sokak számára.

A rendezvényt követően Nuszer Noémi igazgatónő körbevezette a sajtó képviselőit az ovi épületében - az újságírók pedig megjegyezték: az ovi sokkal szebb, színesebb és barátságosabb, mint amilyen az ő gyermekkorukban volt. Ide magyar szakra nagyjából ötven gyermek jár, a Mikulásvárón viszont kicsit kevesebben voltak - sokan közülük meghüléssel bajlódnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: