2012-02-06 11:07:00• hírek • Póti Orsolya

A Mihai Eminescu szavalóverseny eredményei

A Szatmárnémeti Református Gimnázium immár második alkalommal szervezte meg a Mihai Eminescu-szavalóversenyt, melyen mintegy nyolcvan diák vett részt. A vetélkedő a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és az Északi Színház támogatásával jöhetett létre.

Február 3-án három kategóriában is összemérték ügyességüket Szatmár megye magyar iskoláinak - a Református Gimnázium, a  Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont és a Nagykárolyi Elméleti Líceum - diákjai.

A vetélkedő első felében a szavalók álltak színpadra: a diákok egy szabadon választott Eminescu-verset adtak elő. A szavalatokat dalok váltották föl, a diákok megzenésített költeményekkel emlékeztek a költőre, végezetül pedig a csapatok mutattak be egy-egy színdarabot.

Eredmények:

A szavalók kategóriájában első díjat kapott Csobot Adél (Nagykárolyi Elméleti Líceum), második helyezett lett Mihály Ingrid (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) és harmadik díjban részesült Soós Edina, szintén kölcseys diák. Az általános iskolások közül első lett Maskulik Dávid (Hám János Római Katolikus iskolaközpont), második Rappert Balázs (Hám János Római Katolikus Iskolaközpont) és harmadik helyezett lett Gerényi Dalma (Hám János Római Katolikus Iskolaközpont).

A megzenésített költemények kategóriában első lett Duna Ivett, Gedeon Bernadett, Ioni Vivien, Nagy Eszter, Sinca Vivien, Roszpapa Henrietta a Református Gimnázium tanulói, valamint szintén első lett a Nagykárolyi Elméleti Líceum csapata, Alfater Andrea, Berei Csilla, Hevele Alexandra és Papp Brigitta. Az említett kategóriában második díjat kapott Harkai Réka, a Református Gimnázium diákja és harmadik lett Mészáros Amanda, szintén refis diák.

Színjátszás kategóriában első lett a Kölcsey Ferenc Gimnázium csapta, míg a második és harmadik díjakat a Református Gimnázium diákjai nyerték el.

A produkciókat a következő zsűritagok értékelték: Dr. Natalia Boloş román szakos szaktanfelügyelő, Bessenyei István és Carol Erdős színművész, valamint Felician Pop, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: