2013-08-24 19:28:31• hírek • Kocsis Zoltán

A Meteor csapatáé volt a legfinomabb bográcsos

„A partiumi konyhát megismerve csodálkozom, hogy miért ilyen kevés a túlsúlyos ember", jelentette ki Buday „Showman" Péter mesterszakács a bográcsfőző-verseny díjátadásán. A finom bogrács után jól esik egy pohár finom bor vagy egy hideg sör - ezt követően azonban nem szabad kormánykerék mögé ülnünk. Hogy miért, arra a Szatmár.ro sátorban kaphattuk meg a választ.

Az idő teltével a 12. Partiumi Magyar Napok egyre több embert vonzott ki a Kossuth-kertbe szombat délután. Az idősebbeket a Máltai Szeretetszolgálat ingyenes vérnyomás- és vércukormérési akciója érdekelte, a fiatalokat a paint ball verseny vagy a fotókiállítás, a természet iránt érdeklődőket az EKE a Túrmenti Természetvédelmi Területet bemutató kiállatása, a hagyományok iránt érdeklődőket pedig a népi mesterségek kipróbálási lehetősége hozhatta lázba.

Megismerkedhettünk többek között egy felsőbányai méhésszel, aki elmondta: több, mint száz méhcsaládja van. Elmagyarázta, hogy a begyűjtés helyétől és a virágok fajtájától függően változik a méz színe, íze és állaga.

A bográcsfőző verseny viszont szinte mindenkit érdekelt. Köszönhető ez nem utolsó sorban Buday Péter séfnek, televíziós műsorvezetőnek, akiről legkevesebb három dolgot megtudtunk, amit eddig talán nem tudhattunk róla: egyrészt, hogy szereti a partiumi konyhát, másrészt, hogy showmaneket megszégyenítő színpadi megjelenése van, harmadrészt pedig, hogy Fradi-szurkoló.

Utóbbinak, illetve Romász János kollégánk Ferencváros mezben való megjelenésének tudható be talán, hogy a Szatmári Magyar Hírlap kapta a legjobb Fradi-gulyásért járó különdíjat. Az egyszemélyes Kánya Kálmán kapta a legkisebb csapatnak, a Bozsó-csapat a legjobb marketingért, a Weinberger-csapat a legfajsúlyosabb, a Kárpátia csapata a legjobb apa-fia, a sárközújlaki csapat a legjobban főző két személyes csapat, a Négy Ász csapata pedig a leggyorsabban főző csapatnak járó különdíjat.

A legjobb egy tál ételért járó Arany Fakanál díjat a fehérgyarmati betyárcsárda és pálinkafőző csapata kapta. A legfrissebb húsból készült bográcsosért járó díjat valamint két személyes vacsorát a szatmárhegyiek nyerték. A Csorvási csapat két tagja utazhat majd el Lisszabonban, míg a fődíjat, a két személyre szóló hosszú hétvégét Hajdúszoboszlón a Meteor csapat tagjai tudhatják magukénak.

A jó vacsorához jó kísérő is dukál - vezetni azonban ezt követően szigorúan tilos. Hogy miért, azt a „Baleset-megelőzés éve" elnevezésű program keretében bárki kipróbálhatta a Szatmár.ro sátrában. A részeg szemüveg bizony mindenkit megtréfált, csak úgy dőltek a bóják a tétova lábak alatt. Elrettentő példaként pedig a sátor mellett ott áll egy balesetben összetört személygépkocsi, amelyben a kinyílt légzsákok sokak érdeklődését kiváltották. Mindannyiuknak azt kívánjuk, csak kiállítás részeként ismerkedjenek meg ezzel a látvánnyal.

A PMN támogatói:

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.

Aranyfokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub.

Ezüstfokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő, Silcomprest, Fery's Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall, A24

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: