2011-01-12 14:30:35• hírek • Szatmár.ro

A Megyei Tanács menti meg a Tasnádi Kórházat

A Szatmár Megyei Tanács átveszi a kisváros kórházát, a tanácsosok egyhangúlag megszavazták a tervezetet.

Villámtanácsülésre készültek a sajtósok, amikor meglátták, hogy a szerda déli, soron kívüli megyei tanácsülés programjában  csak egyetlen megvitatásra kerülő pont van. A gyűlés azonban majdnem egy órán át tartott, Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnök ugyanis fontosnak tartotta megosztani az egybegyűltekkel, miért és hogyan lehetne megmenteni a nagyjából 35 ezer embert kiszolgáló Tasnádi Kórházat a megszüntetéstől.

Az egészségügyi intézmény ugyanis a nagyszabású egészségügyi átszervezés áldozatául eshet, mint Szatmár megye legkisebb kórháza. A megszüntetés elkerülésére Csehi  azzal a javaslattal állt elő, hogy a tasnádi intézményt vegye át a Megyei Kórház és működjék a annak külső osztályaként, így Tasnád városa nem maradna egészségügyi ellátás nélkül

A Tasnádi Kórház egyébként a működőképesség határán van, orvoshiánnyal küzd, a legnagyobb problémát az altatóorvosok hiánya jelenti. A szülészeti osztályon a 2010-es évben 130 gyermek látta meg a napvilágot. Amennyiben például a szülés során komplikációk lépnének fel és császármetszést kellene végezni, amihez altatóorvos szükségeltetik,  azt csak a nagykárolyi kórházba való szállítás után lehetne megoldani.

A Tasnádi Kórház egyébként lehetne egy jól működő egység is, amennyiben sikerülne a gyógyvizes, balneo-fizioterápiás kezeléseket beindítani és a helység adottságait kihasználva egy ilyen központot létrehozni - vélekedtek a tanácsosok és maga a tanácselnök is.

 


Rendkívüli tanácsülést hívtak össze a helyzet megoldására
Rendkívüli tanácsülést hívtak össze a helyzet megoldására


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: