2019-01-31 18:28:58• hírek • Szatmár.ro

A Megyei Tanács megígérte és be is tartotta: kátyúzásba kezdtek több útszakaszon (olvasói galéria)

Szatmár Megye Tanácsának közösségi média oldalára került fel egy album bizonyítékként a várva várt ígéret betartásáról.

Az ígéret szép szó, szól a közmondás. A tanács olybá tűnik, jól ismeri ezt a mondást, mert napra pontosan, amikorra megfogadták, elkezdődtek a javítási munkálatok a megyei utakon. 

 

Az idei tél tönkretette az útjainkat, rengeteg a gödör, néhány szakasz szinte járhatatlanná vált a folyamatos csapadék-olvadás-fagy hármasának köszönhetően. Az olvasók és a lakosság panaszkodnak, elégedetlenek és türelmetlenek.

 

A január utolsó napjára időzített sürgősségi gödörtömés a megyei vezetőtestület indítványára kaphatott zöld utat. Ioan Rus alelnök a munkálatok helyszínére is ellátogatott. A lyukakat hidegaszfalt kátyúzó keverékkel töltötték fel a DJ193-as jelésű úton, míg a DJ193A számú közút egy szakaszát aprított kővel szórták le és hengerelték.

 

 

Tovább folynak a munkálatok, ahogyan az időjárás engedi. A munkával kapcsolatban tudni érdemes, hogy ezeket csak eső- és hómentes napokon lehet kivitelezni, az útfelület hőmérséklete pedig mínusz 5 Celsius-fok feletti kell legyen. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, akkor a kátyúk foltozására még várnunk kell - közölte nemrégiben a megyei tanács sajtóosztálya. Ugyanakkor arra is kérte a vezetőség az utak karbantartásáért felelős céget, márciusra növeljék a csapatok számát annak érdekében, hogy a kedvezőbb időjárási körülmények beköszöntekor azonnal munkához lehessen látni a megye több pontján is.

 

Ami a városi úthálózat állapotát illeti, ugyan az a helyzet, mint a megyében: amint az időjárási viszonyok megengedik, hozzákezdenek a javításhoz - nyilatkozta Maskulik Csaba városmenedzser a január 31-i tanácsülésen, majd hozzátette: addig, míg a levegő hőmérséklete éjszaka és nappal nulla fok fölé nem emelkedik, nem tudnak hozzákezdeni a gödrök megfelelő minőségű betöméséhez. Amint az időjárási viszonyok megfelelőek lesznek, Szatmárnémeti legforgalmasabb útvonalaival kezdik, úgy haladnak a kevésbe terhelt utcák irányába.

 

Egy szatmárnémeti illetőségű Facebook csoportban osztották meg ezt a képet, és neheményezték a kőfelverődés veszélyét

 

A Szatmár.ro felkérésére néhány olvasó már küldött képeket azokról az utcákról és utakról, melyek számukra bosszúságot okoznak. A képeket helyszín megnevezésével továbbra is várjuk Facebook üzenetben. Segítsen megtalálni a legrosszabb utakat, mutassuk meg, mi a helyzet a megyében! Az eddigi fotókat az alábbi galériába gyűjtöttük:

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: