2011-05-30 09:48:19• hírek • MTI

A Másnaposok 2-t választották a nézők

A Másnaposok folytatására 86,5 millió dollárért váltottak jegyet a hét végén az észak-amerikai nézők. Az amerikai Memorial Day nemzeti ünnep miatt négynaposra nyúlt víkendet új bevételi rekorddal zárták a tengerentúli mozik.

A Másnaposok két évvel ezelőtti premier hétvégéjén 45 millió dollárt keresett, a produkció azonban szép karriert futott be, szinte kultstátust vívott ki magának: forgalmazása 277 millió dollárt hozott az észak-amerikai piacon. A csütörtökön debütált Másnaposok 2. a négynapos bevételt összesítve máris mintegy 120 millió dollárt kasszírozott.

A folytatásban visszatér a három főhős, Bradley Cooper, Ed Helms és Zach Galifanakis, akik ezúttal egy bangkoki mámoros éjszaka következményeivel igyekeznek megbirkózni. A vígjáték az Egyesült Államokon és Kanadán kívül még negyven országban mutatkozott be, és azokban további 59 millió dollárral növelte első hétvégi bevételét.

A Kung Fu Panda 2. az észak-amerikai mozis toplista második helyét szerezte meg a péntektől vasárnapig számolt 48 millió dolláros jegyforgalmával. Az animációs film folytatása elmaradt az eredeti produkció három évvel ezelőtti több mint 60 millió dolláros nyitányától.


Másnaposok 2 - jól kerestek a premier hétvégéjén
Másnaposok 2 - jól kerestek a premier hétvégéjén


A hétvégi lista első öt helyezettje közé harmadikként került be 39,3 millió dollárral A Karib-tenger kalózai - Ismeretlen vizeken című 3D-s kalandfilm, negyedikként 16,4 millióval a Koszorúslányok és ötödikként a Thor 9,4 millió dollárral.

A Memorial Day négy napján rendszerint kiugróan magas a mozik látogatottsága Észak-Amerikában. Paul Dergarabedian, a Hollywood.com boxoffice-elemzője szerint - bár a végleges adatok még nem ismeretesek - az idei bevételek akár 270 millió dollárra is rúghatnak, ami megdönti a 2007-es 254,6 millió dolláros rekordot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: