2009-03-19 01:48:04• hírek • Szatmar.ro

A Marseille-nek sikerült

Két meccset rendeztek szerdán az UEFA-kupa nyolcaddöntőinek visszavágóiból és mindkét találkozón érintett volt egy-egy francia csapat. Ám a végeredmény már nem volt ugyanaz, mert amíg a St.Etienne nem bírt a Werder Bremennel, addig az Olympique Marseille hosszabbításban búcsúztatni tudta az Ajaxot.

A St. Etienne csapata a bennmaradásért küzd a bajnokságban, ezért deklaráltan nem nagyon bánták volna, ha nem folytatódik számukra az út az UEFA-kupában. Ennek ellenére Alain Perrin nem csak cseréket küldött a pályára, bár ez nem akadályozta meg Prödlt abban, hogy a hatodik percben összetettben kettőre növelje a Werder Bremen előnyét. Ezt követően adódtak ugyan lehetőségek a hazai zöld-fehérek előtt, ám gólt ismét a vendégek szereztek Pizarro parádés csukafejesével. A folytatásban a Werder nem erőltette a további gólszerzést, míg a St.Etienne sokáig nem tudott Wiese kapujába találni. Az utolsó fél órában aztán Benalouane és Grax kétszer is megtörte a jeget, ám ez egyáltalán nem zavarta a zsinórban ötödik idegenbeli európai kupameccsén ikszelő Werder Brement, aki a szoros eredmény ellenére magabiztosan jutott tovább.

Nem volt könnyű dolga a másik francia csapatnak, az Olympique Marseille-nek sem, aki ellen a hazai pályán játszó Ajax a 33. percben a kameruni Enoh góljával le is dolgozta az első találkozón szerzett hátrányát. A hazai szurkolók, akik csapatuk 109. születésnapját is ünnepelték, nem örülhettek sokáig, mert két perccel később Niang (fotó) kiegyenlített. Ezt követően jó iramú mérkőzést és hatalmas csatát láthattak a nézők, ám sokáig nem hogy gól, de még helyzet sem adódott a játékosok előtt. A 74. percben aztán az uruguayi Suarez tört be a vendégek tizenhatosán belülre, egy csodálatos csellel lerázta Hiltont, majd Sulejmani fejére rajzolta a lasztit, aki közelről nem hibázott.

A folytatásban, akárcsak a teljes második félidőben, a hollandok voltak aktívabbak, ám újabb gólt nem tudtak szerezni, sőt a hosszabbítás első félidejében sem. Amikor már mindenki a büntetőkre várt (a két fáradt csapat is), a Marseille jutott szabadrúgáshoz, és bár a labda felpattant a sorfalon, némi kavarodás után Tyron Mears elé került, aki megelőzte Vermeer kapust, és megszerezte a vendégek számára az üdvözítő találatot. Érdekesség, hogy az OM-nek harmadik nekifutásra sikerült csak búcsúztatni az Ajaxot, ám idén a holland csapatok rémévé vált: a Bajnokok Ligája csoportkörben a PSV Eindhovent megelőzve jutott az UEFA-kupába, ahol az előző körben a Twente Enschedét búcsúztatta.

Eredmények (összesített eredmény):

St.Etienne-Werder Bremen 2-2 (2-3)
gólok: Benalouane (64), Grax (92), illetve Prödl (6.), Pizarro (27.)

Ajax-Olympique Marseille 2-2, hosszabbítás után (3-4)
gólok: Enoh (33). Sulejmani (74.), illetve Niang (35.), Mears (109).

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: