2009-12-18 13:17:24• hírek • Szatmar.ro

Pikáns meccsek Milánóban

Az Inter - Chelsea Mourinho és Ancelotti, a Milan - ManU Beckham miatt lesz érdekes.

Pénteken, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székhelyén megtartották a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását. Újdonság, hogy a mérkőzéseket összesen nyolc játéknap alatt bonyolítják le (vagy inkább el?), így az odavágókra február 16-17.-én és 23.-24.-én, míg a visszavágókra március 9.-10.-én és 16.-17.-én kerül sor.

A sorsolás után elmondható, hogy továbbra is rájár a rúg a milánói csapatokra, mivel az Inter a Chelsea-vel, a Milan pedig a Manchester Uniteddel csaphat össze. A címvédő Barcelona a Stuttgartot, a Real Madrid pedig a Lyont kapta.

Az Inter és a Chelsea még soha nem találkozott egymással nemzetközi kupameccsen, a találkozót, a két csapat kerete mellett a két edző személye teszi pikánssá: Jose Mourinho korábban pont a londoniakat edzette, míg kollégája, Carlo Ancelotti a városi rivális Milannál töltötte el „fél életét".

Ancelotti vágya így teljesült (hogy elkerülje korábbi csapatát) és hasonlóképpen járt David Beckham is: a tavaszt a Milannál töltő középpályás nevelőegyesületével, a Manchester Uniteddel szeretett volna összecsapni. A két csapat eddig többször is találkozott már egymással a királykategóriában és eddig mindig az olaszok jutottak tovább. Ráadásul a Milan az utolsó „kontinentális csapat", amely búcsúztatni tudta a ManU-t 2007-ben és akkor veszített utoljára idegenbeli meccset a tavalyi döntős - leszámítva a Barcelona elleni finálét.

A címvédő Barcelona elégedett lehet a sorsolással, a Stuttgart nem ígérkezik túlságosan kemény diónak. A két gárda két évvel ezelőtt a csoportban már találkozott egymással, akkor a katalánok mindkét találkozót megnyerték.

A sorozatot kilencszer megnyerő Real Madrid azzal a Lyonnal találkozik, amelyet még soha nem tudott legyőzni. A franciák 2005-ben 3-0-ra, egy évvel később pedig 2-0-ra verték a spanyolokat Lyonban, míg Madridban előbb 1-1-, majd 2-2 lett az eredmény. A csoportkörben.

A nyolcaddöntők párosítása:

Stuttgart - Barcelona
Olympiakosz - Bordeaux
Inter - Chelsea
Bayern München - Fiorentina
CSZKA Moszkva - Sevilla
Lyon - Real Madrid
Milan - Manchester United
Porto - Arsenal

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: