2009-12-09 00:48:02• hírek • Szatmar.ro

Gálázott a Bayern Torinóban

fotó: fcbayern.t-home.de
fotó: fcbayern.t-home.de

A Milan köszönetet mondhat a Real Madridnak, a CSZKA pedig a ManU-nak.

A Bajnokok Ligája csoportköre utolsó fordulójának első játéknapjának nagy nyertese a Bayern München, amely Torinóban lejátszotta a pályáról a Juventust és bejutott a nyolcaddöntőkbe. A Milan és a CSZKA Moszkva köszönetet mondhat a Real Madridnak illetve a Manchester Unitednek, amiért ők is érintettek lesznek a sorsoláson.

Az A csoportban nem csak a sajtó, de az érintettek is torinói döntőről beszéltek, mivel a Bayern Münchennek mindenképpen győznie kellett a Juventus otthonában, míg az olaszoknak egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz. Ciro Ferrara, a hazaiak mestere tévedett, amikor azt mondta, hogy a bajorok nem fognak egyből csapatának esni: Schweinsteiger már az ötödik percben közel állt a gólszerzéshez, néhány perccel később pedig Olic a kapufát találta el. A 19. percben aztán teljesen váratlanul vezetést szereztek az olaszok, miután Demichelis vesztett labdát, Marchisio pedig remekül indította Trezeguet-t, aki akrobatikus mozdulattal vette be Butt kapuját. A portás azonban nem mindennapi módon vett elégtételt: a 30. percben Caceres Olicot rúgta fel a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig a német hálóőr értékesítette. A Bayernt a bekapott gól sem törte meg, az egyenlítés után aztán abszolút fölényben játszott, a Juventus nem hogy helyzetig nem jutott, de a labdát alig tudta megtartani. Beszédes adat, hogy a labdabirtoklási arány 59-41%, a szögletarány pedig 11-2 volt a németek javára. A bajor fölény a második félidőben érett újabb gólokká: az 52. és a 83. percben egyaránt van Buyten fejelt, Buffon bravúrral védeni tudott, a kipattanót azonban előbb Olic, majd Gomez a hálóba pofozta. A kiütést Tyimoscsuk tette teljessé a 91. percben, amikor egy szépen felépített támadást egy 17 méteres kapáslövéssel fejezett be.

A csoportelső Bordeaux a Masilela hatalmas luftját kihasználó Jussie góljával nyert a Maccabi Haifa ellen, így az izraeliek pont és rúgott gól nélkül búcsúztak a sorozattól.

Akadt izgalom a B csoportban is, ahol a sérülésektől megtizedelt Manchester United a német bajnok Wolfsburg otthonában lépett pályára. Az angolok védelmén valóságos sáskajárás vonult végig, így a vörös ördögök a Pak, Fletcher, Carrick, Evra (előző kettő jobb oldali középpályás, a harmadik védekező középpályás, míg az utóbbi echte védő) négyessel vonultak föl Kuszczak kapuja előtt. Ettől függetlenül állták a győzelmi kényszerben lévő hazaiak rohamait, sőt a 44. percben Nani beadása találta meg Owent, aki fejjel nem hibázott. A szünet után egy hasonló szituációból Dzeko egyenlített, majd tovább támadtak a németek, de újabb gólt nem tudtak szerezni. Nem úgy Owen, aki a hajrában előbb Obertan remek passza után közelről lőtt a hálóba, majd egy kontra végén higgadtan emelte át Benaglio kapust.

Ezzel a német bajnok még nem esett ki, ehhez az kellett, hogy a CSZKA Moszkva pontot szerezzen Isztambulban a Besiktas ellen. Bár az első nagy helyzetet a hazaiak hagyták ki, a 41. percben Krasics a vendégeknek szerzett vezetést. Ezt sokáig tartották is a moszkvaiak, mígnem a 86. percben Bobo ki nem egyenlített. A slusszpoén azonban a CSZKA-é, pontosabban Aldonyiné volt, aki a 95. percben szerezte meg a győzelmet csapat számára.

A C jelű kvartettben a Milan rövidre zárhatott volna minden számolgatást, amennyiben hozza a papírformát és nyer Zürichben. Ennek megfelelően jobban is kezdtek, a 7 percben Pato lövését Leoni lábbal védte. Az első félidőben aztán többet nem is veszélyeztettek a rendkívül gyengén, körülményesen és motiválatlanul játszó olaszok, míg a másik kapu előtt egy hatalmas Alphonse-ziccer után Milan Gajics egy remek szabadrúgásból megszerezte a vezetést. A második félidő egy Ronaldinho-lehetőséggel kezdődött, de a brazil ekkor még nem tudott betalálni. Nem úgy a 65. percben, amikor a Borriello ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt higgadtan értékesítette.



Albiol örül gólja után fotó: om.net


Mivel a végén Kaladze fejese elkerülte a kaput, az olaszok továbbjutásához az kellett, hogy a Marseille ne tudjon nyerni a Real Madrid ellen. Jól kezdődött a spanyolok számára a mecss, mivel Ronaldo már az 5. percben hatalmas szabadrúgásgólt ragasztott Mandanda kapujába. Gonzalez azonban hat perccel később kiegyenlített, majd gyötörték egymást a csapatok (a madridiak voltak veszélyesebbek) egészen a 60. percig, amikor Albiol fejjel ismét előnyhöz juttatta a vendégeket. Gonzalez ismét egyenlíthetett volna, ám büntetője a felső lécen csattant, majd Ronaldo egy vicces jelenet után beállította a végeredményt: Mandanda saját csapattársát és a portugált is elütötte, ám utóbbi pattant fel gyorsabban és az üres kapuba gurított.

A D csoportban a Porto teljesen tét nélkül érkezett Mardidba, ennek ellenére Alves és Falcao góljaival negyed óra alatt két gólos előnyre tett szert a teljesen apatikus Atletico ellen. A hazaiak a második félidőben sem tudtak felpörögni, amit a portugálok egy újabb, ezúttal szépségdíjas találattal büntettek: Hulk cselezgetett a tizenhatos előtt, majd kilőtte a pókot a kapu sarkából.

Veresége miatt az Atletico elveszíthette volna a harmadik helyét is a csoportban, amennyiben az APOEL Nikosia nyerni tud Londonban a Chelsea ellen. Láss csodát, a 6. percben Zewlakow góljával a ciprusiak meg is szerezték a vezetést. Ám a Chelsea nem azért Chelsea és húsz perc alatt Essien és Drogba góljaival fordított. Ezt követően azonban már nem erőltették a támadásokat, aminek a 86. percben itták meg a levét, amikor Mikel hatalmas hibáját kihasználva Miroszavljevics kiegyenlített. Ez azonban kevés volt a szigetlakóknak, az egymás elleni eredményeknek köszönhetően az Atletico jutott ugyanis az Európa-ligába.

Eredmények:
A csoport:

Juventus - Bayern München 1-4
gólok: Trezeguet (19.), illetve Butt (30., 11-es), Olic (52.), Gomez (83), Tyimoscsuk (91.)
Maccabi Haifa - Bordeaux 0-1
gól: Jussie (13.)
A csoport végeredménye: 1. Bordeaux 16 pont., 2 Bayern 10p., 3 Juventus 8p., 4. Maccabi 0p.

B csoport:
Wolfsburg - Manchester United 1-3
gólok: Dzeko (56.), illetve Owen (44., 83., 91.)
Besiktas - CSZKA Moszkva 1-2
gólok: Bobo (86.), illetve Krasics (41.), Aldonyin (95.)
A csoport végeredménye: 1. ManU 13 p., 2. CSZKA 10p., 3. Wolfsburg 7p., 4. Besiktas 4p.

C csoport:
Olympique Marseille - Real Madrid 1-3
gólok: Gonzalez (11.), illetve Ronaldo (5., 80.)
Zürich - Milan 1-1
gólok: Gajics (29.), illetve Ronaldinho (65., 11-es)
A csoport végeredménye: 1. Real 13p., 2. Milan 9p., 3. OM 7p., 4. Zürich 4p.

D csoport:
Atletico Madrid - Porto 0-3
gólok: Alves (3.), Falcao (14.), Hulk (76.)
Chelsea - APOEL Nikosia 2-2
gólok: Essien (19.), Drogba (26.), illetve Zewlakow (5.), Miroszavljevics (87.)
A csoport végeredménye: 1.Chelsea 15p., 2.Porto 12p., 3.Atletico 3p, 4. APOEL 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: