2008-12-21 15:41:18• hírek • Szatmar.ro

A Manchester a legjobb

Majd egy félidőt emberhátrányban játszva is a Manchester United Rooney kései találatával legyőzte az ecuadori Liga de Quito csapatát és a Milan örökébe lépett: hivatalosan is a világ legjobb csapatává vált.

Az alaphangulat adott volt a jokohamai International stadionban, ahol alig egy órával a Gamba Oszaka győzelme után a 2008-as klubvilágbajnokság döntőjére is sor került. A közönség ugyan visszafogottabb volt, mint az előző összecsapáson, azonban ugyanolyan hálásan reagált minden arra méltó jelenetre.

 

És ilyenben volt része bőven, főleg az első félidőben és főleg a Manchester részéről, amely szinte kisajátította a játékszert. És bár igaz, hogy az első nagy helyzet a Quito előtt adódott, Campos révén, ezt követően azonban csak Cevallos kapusnak volt tennivalója, de neki jó bőven. Ám a 37 éves hálóőr tette a dolgát, Rooney és Tevez erős löketeinél, majd Park lehetőségénél is. A legnagyobb védést a 20. percben mutatta be, amikor Tevez közeli fejesét ütötte ki  nagy bravúrral. Amikor ő is tehetetlen volt, akkor vagy Rooney emelte az elárvult kapu fölé, vagy Park lőtt közelről, de estéből fölé. Az első félidőben nagyon élt Alex Ferguson legénysége, a már említetteken kívül Ronaldo és Raffael is nagyon aktív volt.

A második félidőre a portugál nagyon eltűnt, heyette viszont Nemanja Vidics lett a főszereplő: a szerb keményen elütötte Claudio Bielert, majd egy kicsit meg is könyökölte, mehetett zuhanyozni. Mindezt a 49.percben. Emberhátrányba maradva a MU. visszavett kissé, Rooney csúsztatásán kívül egy ideig nem veszélyeztettek, sőt, van der Sarnak is akadt dolga, a holland Manso és Araujo két távoli bombájánál védett nagyot. A hosszabbítás érett  lassan , amikor a 73. percben Ronaldo kapott labdát a tizenhatos vonalán, a portugál továbbtette balra Rooneynak, aki futtából, éles szögből a becsúszó védőt elkerülve hatalmas gólt lőtt a tehetetlen Cevallos kapujának jobb sarkába.

A hátralévő húsz percben fagyasztotta a játékot a ManU, míg az ecuadoriak nem tudtak közel kerülni van der Sar kapujához, aki azért a hosszabbításban Manso löketénél ismét nagyot védett.

Összességében elmondható, hogy a Manchester United megérdemelten győzött a derekasan küzdő, de korlátolt képességekkel rendelkező Liga de Quito ellen. Ezzel a „vörös ördögök" 1999 után ismét a világ legjobbjai váltak és a Milan tavalyi győzelme után Európában tartották a trófeát.

Manchester United - Liga de Quito 1-0
Man. Utd.:
Van der Sar - Rafael (G. Neville, 85.), R. Ferdinand, Vidics, Evra - Park, Anderson (Fletcher, 88.), Carrick, C. Ronaldo - Tévez (Evans, 51.), Rooney
Quito: Cevallos - N. Araujo, Calle (Ambrosi, 77.), Campos, Reasco (Larrea, 82.) - W. Araujo, Bolanos (Navia, 87.), Calderón, Manso, Urrutia - Bieler
Gólszerző: Rooney (73.)
Kiállítva: Vidics (49.)

Harmadik helyért:
Gamba Oszaka - Pachuca 1-0
gól:Yamazaki (29)

ötödik helyért:
Adelaide United - Al-Ahly 1-0
gól:Cristiano (7.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: