2017-03-17 01:53:52• hírek • Kocsis Zoltán

A fagyi neve: Schalke

A Bajnokok Ligája után csütörtök este az Európa Ligában is kialakult a legjobb nyolc csapat mezőnye, amelyben – nem kis meglepetésre – két belga együttes is helyet harcolt ki magának.

A Genk továbbjutása már az első meccs után borítékolható volt, hisz 5-2-re nyerni tudott a szintén belga Gent otthonában. A visszavágóra így nem sok izgalom maradt, de a hazaiak megszerezték a vezetést Timoty Castagne révén, amit a vendégek a hajrában a 17 éves Louis Verstraete góljával becsületből kiegyenlítettek. A Genk mellett egy másik belga gárda, az Anderlecht kezdhette a hazai visszavágót előnnyel, Alexandru Chipciu és Niculae Stanciu csapata ugyanúgy 1-0-ra győzte le az APOEL Nikosiát, mint Cipruson és magabiztosan lépett tovább.

Nem hagyott sok esélyt ellenfelének az Ajax és a Celta Vigo sem. A hollandok – noha eddig meglepő módon mindkét párharcukat elveszítették korábban a Köbenhavn ellen – Betrand Traoré és Kasper Dolberg góljaival már az első félidőben ledolgozta a Koppenhágában összeszedett hátrányt. A Vigo pedig hazai 2-1-es győzelme után idegenben is megverte Hugo Mallo és Iago Aspas találataival a Krasznodart, így simán lépett tovább.

Hiába játszott emberelőnyben a 39. perctől kezdve az Olympiakosz Isztambulban, nem tudta ledolgozni egy gólos hátrányát. Mi több, a Besiktas Ryan Babel és Cenk Tosun révén kétszer is beköszönt emberhátrányban, a görögöknek így csak egyetlen vigaszuk maradhatott: Tarik Elyounoussi félollózós gólja volt a játéknap az legszebb találata.

Az első meccsen nem kapott lehetőséget, a manchesteri visszavágón viszont kezdő volt Andrei Prepelita. A United ugyan Juan Mata góljával nyert, a továbbjutáshoz viszont legalább annyira szükség volt Sergio Romero bravúrjaira is, az argentin bizony többször is nagyot védett a hajrában.

Sajnálhatja a kihagyott helyzeteket nem csak a Rosztov, hanem a Roma is. Az olaszokat az sem törte meg, hogy a Lyonban elszenvedett 4-2-es vereség után a franciák Rómában is megszerezték a vezetést Mouctar Diakhaby révén már a 16. percben. Egy perccel később Kevin Strootman egyenlített, majd amikor Lucas Tousart-ról saját kapujába pattant a labda, még fél órájuk volt arra, hogy megszerezzék a továbbjutáshoz szükséges harmadik találatot. Anthony Lopes azonban bravúrok sorozatát mutatta be a francia kapuban, így az eredmény nem változott.

Akárcsak az előző körben, ezúttal is a Borussia Mönchengladbach vívta a legdrámaibb visszavágót. Amíg azonban néhány hete hazai vereség és idegenbeli 0-2-es állásról nyerni tudtak 4-2-re Firenzében, addig most a fagyi alaposan visszanyalt. Miután az első meccsen 1-1-es döntetlent ért el a Gelsenkirchenben a német testvérharc odavágóján, odahaza Andreas Christensen és Mahmud Dahoud góljaival a szünetben már 2-0-ra vezetett a Borussia és a legjobb nyolc között érezhette magát. Oda azonban végül a Schalke jutott, amely Leon Goretzka és Nabil Bentaleb révén egyenlített és idegenben lőtt több góljának köszönhetően tovább is jutott.

A negyeddöntők párosítását pénteken sorsolják ki.

Európa Liga nyolcaddöntő visszavágók (összesített eredmény):

Genk (belga)-Gent (belga) 1-1 (6-3)
gólok: Castagne (20.) illetve Verstaete (84.)

Besiktas (török)-Olimpiakosz (görög) 4-1 (5-2)
gólok: Aboubakar (10.), Babel (22., 75.), Tosun (84.) illetve Elyounoussi (31.)

Krasznodar (orosz)-Celta Vigo (spanyol) 0-2 (1-4)
gólok: Mallo (52.) Iago Aspas (80.)

Ajax Amsterdam (holland)-FC Köbenhavn (dán) 2-0 (3-2)
gólok: Traoré (23.), Dolberg (45., 11-es)

Manchester United (angol)-Rosztov (orosz) 1-0 (2-1)
gólok: Mata (70.)
a vendégeknél andrei Prepelita a 79. percig a pályán volt

RSC Anderlecht (belga)-APOEL (ciprusi) 1-0 (2-0)
gól: Acheampong (65.)
a hazaiaknál Niculae Stanciu a 64., Alexandru Chipciu pedig a 89. percig a pályán volt

AS Roma (olasz)-Olympique Lyon (francia) 2-1 (4-5)
gólok: Strootman (17.), Tousart (60., 11-es) illetve Diakhaby (16.)

Borussia Mönchengladbach (német)-Schalke 04 (német) 2-2 (3-3)
gólok: Christensen (26.), Dahoud (45.) illetve Goretzka (54.), Bentaleb (68., 11-es)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: