2015-04-15 16:35:34• hírek • Kocsis Zoltán

A Máltai Lovagrend képviselői Szatmáron

Szerdán munkalátogatás keretein belül Szatmárra érkezett a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend nagykövete valamint a Máltai Szeretetszolgálat romániai szervezetének több vezetője is. A helyi önkormányzati vezetőkkel folytatott megbeszélések tárgya a roma gyerekek támogatása és integrálása volt.

Altfatter Tamás alprefektus és Dorel Coica szatmárnémeti polgármester a Közigazgatási Palotában fogadta dr. Franz Altgraf von Salm-Reifferscheidtot, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend roma ügyekért felelős nagykövetét, dr. Dénes Mihályt és Barla Zsuzsát, a Máltai Szeretetszolgálat romániai szervezetének elnökét illetve főtitkárát, Palai Kristófot és Nevezi Lászlót, a szeretetszolgálat szatmári szervezetének vezetőit valamint Claudia Hübnert, a Wolfgang Porsche Alapítvány alelnökét.

A sajtó jelenléte nélkül zajló találkozón az önkormányzat szűkszavú tájékoztatása szerint a Máltai Szeretetszolgálat a roma gyerekek támogatását és integrációját célzó eddigi és jövőbeni projektjeiről esett szó. Dorel Coica természetesen minden további támogatást megígért a Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti Osztálya (SPAS) révén.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend független nemzetközi jogalany, amely 92 országgal tart fenn diplomáciai kapcsolatot és hivatalos küldöttséget delegál az UNESCO-hoz, az ENSZ-hez vagy éppen az Európai Tanácshoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: