2010-08-26 14:51:22• hírek • Szatmár.ro

A Magyar Televízió őszi műsorai

A Magyar Televízió  kiemelt célja 2010 őszén, hogy a megszokott magas színvonalon számoljon be az önkormányzati választásokról  és méltó módon emlékezzen meg az október 23-ai nemzeti ünnepről. Szeptember második hetétől új műsorokkal jelentkezik az MTV; a program a közszolgálati kötelezettségeket szem előtt tartva, szerény költségvetéssel készül.

Az m1 őszi műsorkínálata:

Az őszi műsorstruktúra vázát továbbra is a belső gyártású stúdióműsorok alkotják: az augusztus végétől műsorvezető-párokkal jelentkező Ma Reggel (információs stúdióműsor, hétfő-vasárnap 5.50, hétköznap 180, hétvégén 120 perc), a Nappali (közéleti életmódmagazin, hétfő-péntek, 10.00, 100 perc), valamint a Teadélután (délutáni szórakoztató magazin, hétfő-péntek, 17.00, 55 perc). Az m1 továbbra is naponta hétszer sugároz élőben Híradót (6.00, 7.00, 8.00, 12.00, 16.30, 19.30, kb. 23.30), a déli híreket hétköznap 50 perces kisebbségi műsorsáv, majd a Kárpát-expressz és a Kárpát-medence zenéjét bemutató Összhang című új műsor követik. Hétköznap délután Tudástár 2010 (hétfő-péntek, 15.00, 25 perc) és Magiszter (50 perc) címmel új tudomány-népszerűsítő, ismeretterjesztő stúdióműsorokat sugároz az m1, utóbbiban természettudományi és ismeretterjesztő filmekkel, sorozatokkal. A Sírjaik hol domborulnak? (péntek, 15.30, 25 perc) mellett új nemzetvédelmi magazint is indít ősszel az m1; a Hon-Védelem a magyar honvédség és fegyveres erők történetét és tevékenységét mutatja be (péntek, 15.00, 25 perc).

A főműsoridő hétköznap két filmsorozat vetítésével indul (17.30, 18.30), majd az esti Híradó után továbbra is 50 perces közszolgálati műsorok következnek: hétfőn a Kékfény, kedden az Önök kérték, szerdán egy filmsorozat, csütörtökön a Jelfogó című új közéleti riportműsor, pénteken pedig az Üdítő. A Jelfogó a politika köré az elmúlt két évtizedben felépült fal lebontására tesz kísérletet, az alkotók szándéka szerint közelebb viszi a nézőkhöz a közéleti témákat, tágabb perspektívából mutatja be az összefüggéseket. Hétköznap 21.00 órától Az Este című hírháttér-magazint vetíti az m1 25 percben, majd A nap filmje válogatás után változatos tematikájú, részben új ismeretterjesztő és kulturális műsorokat láthatnak a nézők (Múlt-kor, Zegzugos történetek - kultúrtörténeti kalandozás, Széles-vászon - mozimagazin, Pécsi keringő - Pécs 2010 programajánló, Villanófényben - Müller Péter beszélgetései).


Elkészült az MTV őszi műsorkínálata
Elkészült az MTV őszi műsorkínálata



Szombaton délelőtt gyerekeknek szóló, vasárnap vallási műsorokat vetít az m1. Szombaton a déli Híradó  után tematikus magazinműsorok (Egészség-ABC, Delta, Autóvízió / Motorvízió), majd az MTV egykori nagy sikerű műsoraiból válogatott Hogy volt...? következnek. Késő délután klasszikus filmekkel és Legvidámabb barakk: Biszku és a többiek címmel egy a Kádár-rendszert bemutató dokumentumsorozattal, vasárnap ugyanekkor ismeretterjesztő magazinokkal (Sport7, Komolyzenei kvíz, Szellem a palackból - sorozat a gyűjtőszellemről, Magyarország története, Panoráma, Európa Magyarországon - európai uniós magazin) várja nézőit a csatorna. Szombaton az esti Híradó után a Szerencse Szombat következik, utána minőségi filmeket, krimisorozatokat, késő este könnyűzenei koncerteket sugároz az m1. Vasárnap este a Szempont című oknyomozó riportmagazin, illetve szórakoztató műsorok és az Aranymetszés című új kulturális magazin következnek. A vasárnapi műsort koncert- és színházi közvetítések zárják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: