2019-10-01 06:35:09• hírek • Szatmár.ro

A Magyar Népmese Napját ünnepelték együtt az iskolások és óvodások

Közös foglalkozással ünnepelték a Magyar Népmese Napját a Ion Creangă Általános Iskola magyar tagozatos negyedikesei és a 33-as Számú Napközi Óvoda magyar csoportja.


A Szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskola és az annak szomszédságában működő 33-as Számú Napközi Óvoda, évek óta szoros partnerségben működik együtt. 

 

A Magyar tannyelvű IV. C osztály tanulói és a 33-as Számú Óvoda egyetlen magyar tagozatos csoportjának ovisai, két éve szerveznek közös tevékenységeket, ünnepek és más jeles napok alkalmával.
 

 

Idén, szeptember 30-án, Benedek Elek 160. születésnapján, jelenlegi és egykori óvodások együtt merültek el a népmesék varázslatos világában.
 

A közös tevékenység célja az volt, hogy Virág Edit tanítónő, valamint Molnár Gyöngyi és Püsök Zella óvónők segítségével, a meseszerető gyerekek körében méltó népszerűségnek örvendjen a Magyar Népmese Napja.
 

A tevékenység kezdetekor minden kisiskolás társult egy-egy óvodással, akit aztán a három próbatétel során mentorként segített.
 

 

A nap eseményei Benedek Elek Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című meséjének fonalán futottak, a furulya szóval indított közös mesehallgatást mesevetítés követte, majd változatos kézműves foglalkozások során elkészültek a mese szereplői, a király koronája és a csoport meséskönyve.
 

A tevékenység végeztével, a leendő iskolások nem szívesen vettek búcsút nagyobb társaiktól, de a tanítónéni és az óvónénik ígéretet tettek, hogy Karácsony előtt újabb közös foglalkozásra kerül majd sor, egy színes ünnepváró alkalmával.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: