2011-01-24 14:02:50• hírek • Szatmár.ro

A Magyar Kultúra Hetének műsorán a Psyché

Kedden 18 órától az Ács Alajos Stúdióteremben lesz az előadás.

Weöres Sándor nagyszabású művében életre kelt egy múlt század eleji nőalakot, gyönyörű részletességgel életet és világot teremt hozzá, s e fiktív hősnő költői életművét alkotja meg.  Psyché a görög hitvilágban az emberi lélek megtestesítője. Lónyai Erzsébet, azaz Psyché, apai részről magyar grófi család, anyai ágon egy híres "cigánylány" leszármazottja. 

Nevelődik   cigány  soron és  kolostorban. Vad vére, eszeveszett, féktelen, tomboló nemisége viharos kalandokba sodorja. A férfi-nő viszony  erotikus lehetőségeit, a fájdalmat, a csalódást, a reményt a megaláztatást ismerhetjük meg és élhetjük át e versekkel .A  magát féltő, mégis öntudatlanul felkínálkozó gyereklány, a féltékeny vetélytársnő, a  szenvedélyes szerető, a megesett lány,  a megszült-elveszített gyermekét gyászoló leányanya,  vagy az öregedés jeleit észlelő, éretté váló  nő szólal meg a  költeményekben. Az érzelmek ábrázolása rendkívül színes és változatos, költői képekben gazdag és mindvégig lebilincselő.

2010-ben a Pécsett megrendezett  versszínházi fesztiválon az előadást különdíjjal jutalmazták. A darab főszereplője  - Psyché megtestesítője - Laczkó Tekla színművésznő, az előadás szerkesztő-rendezője Kovács Éva, Poór Lili díjas színművésznő.

Az előadás időpontja 2011. január 25. kedd, 18 óra. Helyszín: Ács Alajos Stúdióterem. Jegyek kaphatók a színház jegypénztárában, munkanapokon 10 - 17 óra között, szombaton 10 -13 óra között, valamint az előadások előtt 1 órával. Egy jegy ára 10 lej.


Főszerepben: Laczkó Tekla
Főszerepben: Laczkó Tekla


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: