2015-01-12 15:30:50• hírek • Szatmár.ro

A Magyar Kultúra Hete: stúdióelőadások, koncertek és kiállítások

A koncertre és a stúdió-előadásokra jegyeket a színház jegypénztárában lehet vásárolni. A kiállításokra, a könyvbemutatóra és a PADIF-gálára a belépés ingyenes.

Január 17 és 24 között ismét megszervezik az Egycsillagú Égbolt című rendezvénysorozatot.

Január 17-én 19 órakor veszi kezdetét a kilencedik alkalommal megszervezett rendezvénysorozat. Az első rendezvény Bogdán Zsolt „Függök ezen a zord életpárkányon...” Ady Endre verseiből összeállított előadóestje lesz.

Egy nappal később szintén stúdióelőadással folytatódik az Egycsillagó égbolt: 16 órától a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészének, Czegő Teréznek az előadását követhetjük figyelemmel. Ugyancsak január 18-án, 18 órai kezdettel nyílik meg Lakatos Pál Sándor Munkácsi-díjas szobrászművész szobortárlata a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Január 19-én, hétfőn 17 órától a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban fotókiállítás nyílik, amelyet Muhi Sándor állított össze. Címe: Szatmárnémeti építészeti öröksége. 18 órától a szolnoki Meister Éva színművésznő pódiumműsora lesz programon Árva Bethlen Kata címmel. Az előadást követően beszélgetésre kerül sor a darab írójával, Kocsis Istvánnal, illetve Meister Évával.

A Magyar Kultúra Hetének műsorán január 20-án a Harag György színtársulat művészének, Bogár Barbarának az előadása szerepel. Parti Nagy Lajos Ibusár című darabját az Ács Alajos Játékszínben láthatja a közönség 18 órától.

Január 21-én, szerdán a diákszínjátszóké lesz a színpad a PADIF-gálán, a díjnyertes diákszínjátszók seregszemléjén. A déli 12 órakor kezdődő rendezvény helyszíne a Szakszervezetek Művelődési Házának kisterme lesz.

Kriterion könyvdélutánt tartanak január 22-én, a Magyar kultúra napján 17 órától a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe Kihelyezett Tagozatának földszinti könyvtártermében. Ennek keretében mutatják be mások mellett Végh Balázs Béla 101 vers Szatmárról című könyvét. Szintén 22-én, 18 órától nézhetjük meg a Harag György Színtársulat művészének, Kovács Nikolettnek a Salak és sugár című előadását. Ennek alapja Márai Sándor: Az Igazi című regénye.

Kaláka koncert és kézműves kiállítás

Január 23-án, pénteken valószínűleg az idei rendezvénysorozat legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadására kerül sor: a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermében a 45 éves Kaláka zenekar fog koncertezni. Ezt megelőzően a filharmónia előterében nyílik meg az Aranykapu Kulturális Egyesület farsangi kézműves kiállítása.

Január 23 és 24-én, azaz pénteken és szombaton rendezik meg a Kölcsey Ferenc Szavalóversenyt a költőről elnevezett főgimnáziumban.

Január 24-én 17 órától Bálint Márta színművésznő tart Székely János estet az Ács Alajos Játékszínben - ezzel a rendezvénnyel ér majd véget az idei Egycsillagú Égbolt - A Magyar Kultúra Hete.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: