2010-03-15 14:29:29• hírek • Kótai Levente

Nem épülnek a bevásárlóközpontok

Az elmúlt két-három évben Szatmáron egyre több bevásárlóközpont építésének a híre röppent fel. Az esetek többségében el is kezdődtek a beruházások, de az utcákat járva szembesülhetünk azzal a jelenséggel, hogy a munkálatok abbamaradtak.

Szerkesztőségünknek Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere adott tájékoztatást a folyamatok jelenlegi állásáról. Elmondása szerint az elakadások egy közös tőből gyökereznek: s gazdasági válság miatt a felvásárlóerő csökken, így az értékesítők terjeszkedési kedve is alábbhagyott. A bevásárlóközpontok építőinek nem sikerült a jövőben megépülő értékesítési felületre annyi bérlőt találni, amennyi a bankoknak elégséges biztosíték volna a hitel odaítélésére.

A Nagypiac mellett épülő központ a többihez képest jól halad. Ott már a felület felére sikerült bérlőket találni. A legaggasztóbb a helyzet talán a Corvinilor utca sarkán elindult beruházás ügyében, mert az eredeti befektető cég csődöt mondott. A Lucian Blaga úton történő Carrefour üzletház építése ősszel újra kellet volna kezdődjön, de az ehhez szükséges új befektetők mégis visszaléptek, így ez az építkezés is stagnál.

A meglévő kezdeményezések mellet a Real Magnum is szeretne városunkban piacot hódítani. Bár ők még csak most tartanak az engedélyeztetések és a tervek készítésének szakaszában, a polgármester szerint komoly befektetőknek ígérkeznek. A legújabb létesítmény a Golescu utca és a Károlyi út sarkánál kerül elhelyezésre, az ortodox templom melletti telken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: