2018-10-01 12:11:49• hírek • Közlemény

A Magasságosról a Gödörben – 7. Csak Róla szól

Csak Róla, azaz Istenről szólt ez alkalommal is a refszatmar.eu egyházmegyei honlap elindulásának 8. és a Harangszó Rádió 7. évfordulója. A Coposu sétányon található ún. „Gödörben” lelki magasságokba emelkedhettek a jelenlevők.

Többszázan vettek részt az idei Csak Róla szól! évenként megtartott evangelizáción, mely csatlakozott a hétvégén megtartott Visky Ferenc 100. ünnepségsorozathoz.

 

Pénteken 18 órától Rácz Ervin szervező köszöntését követően Visky Péter kolozsvári lelkész hirdeti vezette fel az Élő Kövek együttes istendicsőítését, nagyon izgalmas projekttel, az Asáf Együttes megidézve a Tékozló fiú rockoperával érkezett. A kommunizmus legvadabb éveiben kockázatokkal és mellékhatásokkal működő keresztyén ifjúsági zenekar, az Asáf zenei örökségének állítanak emléket. Keresztyén is volt és rock is volt, ami már bőven több volt a soknál, abban az időben. Az Asáf zenekar egykori tagjaiból is néhányan jelen voltak. Az érmelléki Élő Köveknek köszönhetően a tékozló fiú történetébe ágyazva szólaltak meg az ASÁF-dalok.

 

Szívhez szóló dalok, örökérvényű üzenetek közben felcsendült többek között a Jézus Krisztus szupersztár  Oscar-díjra jelölt amerikai musicalfilm legnépszerűbb betétdala is, amit hangosan és átéléssel énekelt a szép számú közönség is: „Kenyered és borod táplál engem Te gyógyítod szívem hogyha fáj  Maradj velem, úgy kérlek Jézus, maradj velem Tied vagyok Neked élek már! Amíg Veled járok én az úton Minden ondom messze-messze száll Maradj velem, úgy kérlek Jézus, maradj velem Tied vagyok Neked élek már! Leborulva hálát adok Néked Ajkamról most hála dala száll”

 

Nemcsak tudatosan erre az eseményre érkezők voltak jelen a koncerten, hanem járókelők meg-meg álltak, többen maradtak, és valószínű maradtak is valamivel. A refszatmar.eu és a Harangszó Rádió továbbra is célja ez, megszólaltatni az evangéliumot a templomon kívül is. Ennek a célnak rendeltetett alá a pénteki esemény is, mely a támogató vállalkozóknak (Zitex, Csorvási Service, Naturland) köszönhetően tombolahúzással ért véget.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: