2015-02-24 19:40:35• hírek • Szatmár.ro

A MIK újból német nyelvtanfolyamot szervez

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés újból lehetőséget biztosít a tanulni vágyóknak arra, hogy elsajátíthassák a német nyelvet.

Ahogy a közelmúltban, így most is két típusú tanfolyam indul. Az első típusú német nyelvkurzus március 24-én (kedden) indul, ez inkább diákoknak, vagy olyan személyeknek ajánlott, akik szeretnék magasabb szinten elsajátítani a német nyelvet. Ez a kurzus felkészíthet minden tanulni vágyót arra, hogy egy életreszóló német nyelvvizsgát letehessen (ECL).

Erről a tanfolyamról fontos tudni, hogy a teljes felkészültség eléréséig három szintet kell végigjárni: A1, A2, valamint B1 (a kezdőknek mindhármat, a haladóknak - azoknak, akik rendelkeznek minimális nyelvismerettel - elegendő csak az A2, valamint a B1-es szintet).

Az első típusú tanfolyamot haladóknak ajánlják, mivel A2-es szinttől fogják folytatni, a tavaly elkezdett munkát, amely szintén 11 héten keresztül tart. Ez a bizonyos 11 hét összesen 44 órát foglal magába, heti kétszeri alkalommal két órát, és 160 lejbe kerül. A jelenetkezési határidő erre a típusú tanfolyamra március 23-a 12 óra. Ahhoz, hogy ez a kurzus megszervezésre kerüljön szükség van legalább 30 jelentkezőre!

A második típusú német nyelvkurzus amely március 2-án indul, 6 hetet és 24 órát foglal magába, heti kétszer két órát. A kezdő szintű tanfolyam mindazoknak szól, akik itthon vagy külföldön szeretnének munkát vállalni, de idegennyelv ismeret nélkül nem tudnak elhelyezkedni. Ennek a kurzusnak az ára mindössze 30 lej.

Szatmárnémetiben és környékén több német és osztrák tulajdonban lévő vállalat, cég található, ahol alkalmazáskor előnyt jelent, mi több, adott esetben alapfeltétel a német nyelv ismerete. A második típusú kurzusra március 2-án délig lehet jelentkezni.

Fontos, hogy legalább 40 jelentkező szükséges a kurzus megkezdéséhez. Mindkét tanfolyam oktatója Jékel Zsuzsanna, a Református Gimnázium némettanárnője lesz. Érdeklődni az RMDSZ székházban, Csenteri Melindánál vagy Muresán Istvánnál, valamint a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés hivatalos telefonszámán a 0757-769-709-en 9 és 16 órák között lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: