2013-09-13 11:30:41• hírek • Szatmár.ro

A MIK fiatalok csoportjából együttműködő csapattá fejlődik

Önismereti, önzetlenségi, függetlenségi, felelősség- és kockázatvállalási témákban merülhettek el a fiatalok.

„Szinte mindenki megkérdezi tőlem, hogy miért kell csapatépítőket tartani, s ugyanazok hozzáteszik, hogy felesleges pénzkidobás" - mesélte a legutóbbi csapatépítőről Őri-Pákay Franciska, a SZÁMIT elnöke, majd hozzátette, hogy e vélemény hangoztatói egészen biztosan sohasem vettek részt sem céges, sem másmilyen csapatépítőn. Nem csak a vállalatoknál, de a civil szervezeteknél, s különösen azoknál a fiataloknál, akik most érnek felnőtté, tehát elég sok gonddal kell megküzdeniük a mindennapokban, fontos, hogy ne csak egy csoportként, hanem egy tényleges csapatként tudjanak együttműködni a feladatok végrehajtása során. Ma már nem elég a legjobbakat magunk mellé gyűjteni, hanem meg kell tanítani őket egymásra támaszkodni, s egymás képességeiben bízni.

Szeptember 6-8. között a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés az RMDSZ és a Communitas Alapítvány főtámogatásával olyan tréningen vehetett részt, amely most elsősorban a MIK projektfelelőseinek szólt, akik már nem csak az ifjúsági szervezetben fejtik ki a tevékenységeiket, de többek között a Partiumi Magyar Napokon is együtt segítették a főbb szervezők munkáját. A magyarországi trénerekkel folytatott képzés lényege az volt, hogy a fiatalok felfedezzék egymásban a partnert, valamint önmagukban a kihasználatlan képességeket, s ezek együttesével növeljék az együttműködési lehetőségeket.

A Kovács Krisztián által vezetett képzésen önismereti, önzetlenségi, függetlenségi, felelősség- illetőleg kockázatvállalási témákban merülhettek el a fiatalok, de a becsvágyuk, a teherbírásuk, a beleérző képességük és a toleranciájuk is központi helyet kapott a játékosnak tűnő, de sokszor kemény próbák között. A játékok és próbák célja az volt, hogy összetartóbb közösséggé kovácsolódjanak a fiatalok, növekedjen a közös problémamegoldó képességük, s legyenek felkészülve a hirtelen változásokra is, mint amilyen az egyik oszlopos tag váratlan kilépése, s az emiatt támadó űr problematikája.

Képzésen vettek részt a MIK fiataljai

„Mesterséges stresszhelyzetekben kellett megállnunk a helyünket. Fárasztó volt. Nagyon fárasztó. Nem is gondoltam volna soha, hogy játékok után ennyire várni fogom majd, hogy ágyba kerülhessek, s ilyen gyorsan képes leszek elaludni. Kimerítő volt a legtöbbünk számára" - mutatott rá a tréning velejárójára Csenteri Melinda, MIK elnökségi tag.

„Ha sikeres a csapatépítő, akkor mindenképpen nő az önértékelésük, hiszen sokan felfedeztek magukban olyan készségeket és képességeket, amelyeknek eddig nem voltak tudatában; gyorsabban reagálnak majd bizonyos helyzetekben és képesek lesznek csapatként reagálni, hiszen egyben toleránsabbak is lesznek egymással szemben" - mesélt a lehetséges eredményekről Kovács Krisztián.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: