2013-03-12 18:13:24• hírek • Póti Orsolya

A Lorena Központ továbbra is várja a rászoruló anyákat és gyermekeiket

2004 vége óta várja a rászoruló anyákat és gyermekeiket az a központ, amely a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság égisze alatt működik.

Az egykor óvodaként működő Crisan utcai épület fél évre otthont biztosít olyan kisgyermeket nevelő nők számára, akiknek nincs hol lakniuk. A menedékhelynek is nevezhető Lorena Baba-mama Központ 2004 decemberében nyitotta meg kapuit és színvonalas működését elősegíti a szakképzett személyzet.

A központ lakói családjuktól valamilyen oknál fogva eltávolodott anyák, árvaházakban nevelkedett gyermekes anyák és kiskorú vagy hajléktalan anyák. Ugyanakkor kötelező módon helyet kell biztosítani az ezt a fajta szociális szolgáltatást igénylő várandós nőknek is.

A létesítményben összesen kilenc anya és gyermeke(i) számára van hely, egy családot pedig legtöbb 6 hónapra fogadhatnak be. Az anyák ez idő alatt mindent elsajátítanak, ami egy család és a háztartás ellátásához elengedhetetlen tudást jelent, valamint tanfolyamokban is részt vehetnek azért, hogy könnyebben találjanak állást.

Az épület falai között élők biztonságban érezhetik magukat, az anyák együtt játszhatnak gyermekeikkel és játszva taníthatják őket. Hétköznaponként a gyermekek a Prichindel 6-os számú óvodát látogatják, ugyanis ezzel az intézménnyel kötött partnerséget az igazgatóság.

Az anyáknak indokolt esetben lehetőségük van meghosszabbítani a fél éves szerződést, de csak három hónappal.

Jelenleg a központban négy anyuka és gyermek tartózkodik, az édesanyák közül az egyik még kiskorú - derül ki a gyermekvédelmi igazgatóság legfrissebb közleményéből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: