2007-12-08 11:28:32• hírek • Szatmar.ro

A Loch Ness-i szörny?

loch_nessNorvég kutatók hatalmas ősszörnyeteg maradványaira találtak rá az Északi-sarkon.
Buszméretű tengeri ősszörnyeteg maradványaira bukkantak a Spitzbergákon norvég kutatók, a tavalyi gazdag feltárás közelében.
 
A 12 méter hosszúra becsült őshüllő feltehetően egy plesiosaurus, abba a fajba tartozó egyed, amelyet gyakran emlegetnek a tengerek Tyrannosaurus rexeként. Az Oslói Egyetem kutatói megtalálták uborkanagyságú fogait, koponyadarabjait és a gerincét. A lelet hasonlít arra a másik leletre, amelyet tavaly találtak szintén a Spitzbergákon. Annak méretét tízméteresre becsülték, és szintén plesiosaurusnak vélik. A plesiosaurusokra leginkább a skóciai mitikus Loch Ness-i szörnyről adott leírások illenek. Az úszáshoz erőteljes úszóik két csoportját használták, és két változatban fordultak elő: az egyikre kis fej és nagyon hosszú nyak, a másikra nagy fej és rövid nyak volt a jellemző. A plesiosaurusok felfedezése az utóbbi 10-15 évben a reneszánszát éli.
 
A norvég kutatók jövőre szolgálhatnak részletesebb beszámolóval, és jövőre még visszatérnek a helyszínre, hogy további ásatásokat végezzenek, mivel egyelőre csak egy háromméteres körben tárták fel a kérdéses területet.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: