2008-12-19 13:13:59• hírek • Szatmar.ro

A Liverpool tarol Angliában

Egy felmérés szerint Angliában a Liverpoolnak szurkolnak a legtöbben.

Hiába telt el immár 18 év a Liverpool utolsó bajnoki címe óta, egy nemrégiben végzett felmérés szerint mégis a „kormoránoknak" van a legnagyobb szurkolótáboruk a ködös Albionban.

 

A www.wheresthematch.com nevű internetes magazin felmérésén 2.907 ember vett részt és közülük 14,3% vallotta magát a Liverpool szurkolójának, megelőzve a Manchestre Unitedet és, némi meglepetésre, a Tottenhamet. Az Angliában a „négy nagynak" nevezett kvartett másik tagja, az Arsenal a negyedik, míg a Chelsea csak a kilencedik helyen végzett.

Roman Abramovics milliárdos nem szereti a középszerűséget, de megnyugodhat, csapata egy másik listán az élen áll: a megkérdezettek több mint egyharmada vallotta azt, hogy a Chelsea-t utálja a legjobban az angol klubok közül.

Az angol szájt készítői arra is kíváncsiak voltak, mi befolyásolja a futball-szurkolók preferenciáit, miként választanak maguknak kedvenc csapatot. A legtöbben, több, mint 30%, a közelmúlt sikerei miatt kedvelték meg csapatukat, míg 20% a földrajzi kritériumok alapján választott. A válaszolók 10%-val barátaik kedveltették meg a „csapatukat", míg hat százalék választott egy kedvenc játékos miatt kedvenc csapatot.

A 10 legnépszerűbb angol csapat:
1.Liverpool - 14,3%
2. Manchester United 11, 8 %
3. Tottenham 9,7%
4. Arsenal 9, 6%
5. Newcastle 5,8%
6. Manchester City 5,3%
7. West Ham United 4,9%
8. Aston Villa 4,4%
9. Chelsea 3,6%
10. Everton 3,1%

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: