2019-03-13 22:23:27• hírek • telesport.hu

A Liverpool idegenben, a Barcelona otthon gálázott - a legjobb 8 fele angol!

A Liverpool a hazai 0–0 után 3–1-re nyert a Bayern München vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így bejutott a nyolc közé. A szerdai játéknap másik meccsén a Barcelona 5–1-re verte a Lyont és szintén negyeddöntős.

 
A müncheni összecsapást a Bayern kezdte jobban, de helyzetet nem tudott kidolgozni. Ezt követően kiegyenlítődött a mezőnyjáték, majd a 26. percben Sadio Mané villanásával a vendégek szereztek vezetést. Magabiztosabbá vált a Liverpool, amelynek lendületét a 39. percben Joel Matip öngólja törte meg.
 
 
A szünet után nagy iramú játék zajlott a pályán, bár a vendégek – amikor csak lehetett – igyekeztek lassítani a tempón. A 69. percben Virgil van Dijk szöglet után fejjel talált be a hazaiak kapujába. A bajorok számára sietőssé vált a játék, de a kapkodást okosan használták ki a vendégek, akik Mané második góljával végleg eldöntötték a továbbjutást.

 

Ez azt jelenti, hogy – a Manchester Uniteddel, a Manchester Cityvel és a Tottenhammel együtt – négy angol csapat jutott be a nyolc közé a legrangosabb európai kupasorozatban. Közülük hárman - a Liverpool mellett a City és a Tottenham német csapatot ejtett ki a nyolcaddöntőben!

 

 

A játéknap másik találkozóján a Barcelona azonnal nekiesett a Lyonnak, az óriási hazai mezőnyfölény helyzetekben is megmutatkozott, így a katalánok 2–0-s előnnyel vonulhattak pihenőre. Teljesen váratlanul szépített a Lyon az 58. percben – Lucas Tousart volt eredményes –, de a Barcelona tudott újítani, és újabb három góllal bebiztosította nyolc közé jutását.

 

A negyeddöntő sorsolását pénteken  tartják Nyonban.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Bayern München – FC Liverpool 1–3 (1–1)
gól: Joel Matip (39. – öngól), illetve Sadio Mané (26., 84.), Virgil van Dijk (69.)
Továbbjutott: a Liverpool, 3–1-es összesítéssel

FC Barcelona – Olympique Lyon 5–1 (2–0)
gól: Lionel Messi (18., 78. – az elsőt 11-esből), Philippe Coutinho (31.), Gerard Piqué (81.), Ousmane Dembélé (86.), illetve Lucas Tousart (59.)
Továbbjutott: a Barcelona, 5–1-es összesítéssel

A BL-negyeddöntőbe jutott csapatok:
Ajax Amsterdam
Barcelona
Juventus
Liverpool
Manchester City
Manchester United
Porto
Tottenham Hotspur

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: