2014-12-10 02:52:16• hírek • Kocsis Zoltán

A Liverpool elbukott, a Juventus továbbjutott

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének első játéknapján még három továbbjutó csapat kiléte kérdéses volt, az érintettek között pedig az európai labdarúgás két óriása is szerepelt. Nos, a Juventusnak sikerült kiharcolni a továbbjutást, a Liverpoolnak viszont nem. A harmadik továbbjutó, a Monaco teljesítménnyel rukkolt elő.

Az est rangadóját kétségkívül az A csoportban játszották, ahol az olasz bajnoki címvédő és jelenlegi listavezető Juventus azzal a tudattal fogadta a spanyol címvédő és tavasszal BL-döntőig menetelő Atletico Madridot, hogy amennyiben nem szerez pontot, kiesik. Abban ugyanis nem bízhattak a „zebrák", hogy a másik meccsen az Olympiakosz nem győzi le a Malmőt. Noha a hősien küzdő svédek kétszer is egyenlítettek, végül a görögök 4-2-re diadalmaskodtak is. Ezzel pedig mindent megtettek, ami tőlük telhető volt annak érdekében, hogy továbbjussanak.

Torinóban az Atletico kezdett aktívabban és veszélyesebben, majd az összességében eseménytelen mérkőzésen lassan átvette az irányítást a Juventus. A hazaiak főleg a második félidőben kidolgoztak egy-két komolyabb helyzetet, ám mivel egyik csapat sem kockáztatott sokat a győzelemért, végül a szurkolóknak be kellett érniük egy csalódást keltő gól nélküli döntetlennel. Ezt persze az olasz szimpatizánsok aligha bánták.

Szintén döntetlen született Liverpoolban, az est egyik ki-ki meccsén, csakhogy ebben az esetben ez nem a hazai sztárklub, hanem a Basel továbbjutását jelentette. A „kormoránok" igazság szerint közel egy óra előnyt adtak svájci vendégeiknek: Frei ekkor szerezte meg a vezetést és ekkor csak a Baselnek voltak veszélyes helyzetei. A Liverpool helyzete akkor vált kilátástalanná, amikor alig negyed óra játékidő után Markovic a 60. percben megütötte ellenfelét, amiért egyből kiállították. Furcsa mód a Liverpool ettől felébredt decemberi álmából, Gerrard pazar szabadrúgásával kiegyenlített, ám a továbbjutást érő győztes gólt helyzetei ellenére sem tudta már megszerezni. Érdekes, hogy 12 évvel ezelőtt a két csapat már játszott egy ki-ki meccset, akkor Bázelben. Akkor is döntetlen lett a vége és a 3-3 akkor is a Basel továbbjutását jelentette.

A csoport másik meccsén a Cosmin Moti-val felálló Ludogorec Razdrag a 20. percben emberhátrányba került a Real Madrid otthonában, amely így lazán gurított egy négyest a bolgároknak.

A C csoportban biztos volt a Leverkusen továbbjutása, a második helyért pedig a Monaco és a Zenit harcolt - egy újabb ki-ki meccsen. Az első játékrész nem hozott gólt, a szünet után viszont a Monaco két védője is betalált, így a franciák folytathatják tavasszal a Bl-ben. Ráadásul csoportelsőként, mert a Leverkusen csak gól nélküli döntetlent ért el Lisszabonban a Benfica ellen. A Monaco első helye önmagában is meglepő, hát még ha figyelembe vesszük, hogy mindezt úgy érte el, hogy alig négy gólt rúgott a hat csoportmeccsen - igaz, csak egyet kapott.

A D csoportban már csak egyetlen nyitott kérdés volt: ki végez az élen. Az Arsenal minden tőle telhetőt megtett a csoportelsőség érdekében, fél óra után már hárommal vezetett a Galatasaray otthonában, a végén pedig 4-1-re nyert. Mindez azonban kevésnek bizonyult, mert a Dortmundnak a hazai döntetlen is elég volt az Anderlecht ellen ahhoz, hogy megtarthassa listavezető pozícióját.

Az utolsó forduló első játéknapja után biztossá vált tehát, hogy tavasszal a BL-ben folytatja az Atletico Madrid, a Juventus, a Real Madrid, a Basel, a Monaco, a Leverkusen, a Dortmund és az Arsenal, az Európa Ligában próbálhat szerencsét az Olimpiakosz, a Zenit, a Liverpool és az Anderlecht, míg a Malmö, a Ludogorec, a Benfica és a Galatasaray számára befejeződött az idei európai kupakaland.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló:
A csoport:

Juventus -Atlético Madrid 0-0
Olimpiakosz -Malmö 4-2
gólok: Fuster (23.), Dominguez (63.), Mitroglu (87.), Affelay (90.) illetve Kroon (59.), Rosenberg (81.)
A csoport állása: 1. Atlético Madrid 13 pont, 2. Juventus 10 p., 3. Olimpiakosz 9 p., 4. Malmö 3p.

B csoport:
Liverpool -FC Basel 1-1
gólok: Gerrard (81.) illetve Frei (25.)
Real Madrid -Ludogorec 4-0
gólok: Ronaldo (20., 11-es), Bale (38.), Arbeloa (80.), Medrán (88.)
a vendégeknél Cosmin Moti végig a pályán volt
A csoport állása: 1. Real Madrid 18 pont, 2. Basel 7 p., 3. FC Liverpool 5 p., 4. Ludogorec 4 p.

C csoport:
Benfica -Bayer Leverkusen 0-0
AS Monaco -Zenit 2-0
gólok: Abdenur (63.), Fabinho (89.)
A csoport állása: 1. Monaco 11 p., 2 Bayer Leverkusen 10 p., 3. Zenit 7 p., 4. Benfica 5 p.

D csoport:
Borussia Dortmund -Anderlecht 1-1
gólok: Immobile (58.) illetve Mitrovics (84.)
Galatasaray -Arsenal 1-4
gólok: Sneijder (88.) illetve Podolski (3., 92.), Ramsey (11., 29.)
A csoport állása: 1. Dortmund 13 pont, 2. Arsenal 13 p., 3. Anderlecht 6 p., 4. Galatasaray 1 p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: