2017-01-15 14:27:02• hírek • Szatmár.ro

A Lépésházban volt az első idei élőzenés vándortáncház

Nagyon jól sikerült a táncház, sok gyermek és fiatal ropta a Soroglya zenéjére.

Kása Zsoltnak és csapatának felvállalt célja, hogy minél szélesebb körben ismertté tegyék a néptáncolást, életben tartva a hagyományokat. Ennek apropóján több vándortáncházat is szerveztek már, amelyeken a megye különböző pontjain elevenítik fel a táncházak hangulatát.

Idén az első ilyen rendezvény Szatmárnémetiben, a Borókagyökér Egyesület Lépésházában volt. A tágas terem megtelt gyermekekkel és fiatalokkal, Kásáék pedig mondókákat, lépéseket, táncokat tanítottak. A tánchoz elengedhetetlen zenét pedig a nagyváradi Soroglya zenekar szolgáltatta.

A terem sokszor szinte már kicsinek is bizonyult, hiszen több mint 150-en vettek részt az eseményem. Dobráról, Bogdándról, Mikoláról, Szamoskrassóból és még Nagybányáról is érkeztek szervezett csoportok, de jöttek táncosok Magyargéresről, Szárazberekről, Ákosról és természetesen Szatmárnémetiből is.

Az eseményen egy másik, táncházakhoz köthető hagyományt is felelevenítettek. Többen a terem egyik sarkában kötöttek, horgoltak, kézimunkáztak - ahogy annak idején a vidéki táncházakban is történt.

A tervek szerint az év minden hónapjában, mindig más helyszínen lesz vándortáncház.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: