2017-11-09 11:07:16• hírek • (x)

A Lebada a sikeres márkaépítés iskolapéldája

Vasile és Gheorghina Pasca még a kilencvenes években álmodta meg a Lebada márkát, kitartásuknak és a befektetett munkának köszönhetően ma már 12 kereskedelmi egységet mondhatnak magukénak.

A Pasca-házaspár egyetlen aprócska üzlettel indult el az álmok megvalósításának útján. Jelenleg több mint 40 embert foglalkoztatnak, üzleteikben pedig közel ötezer termékkel állnak a vásárlók rendelkezésére.
 

„Mikor elkezdtük, még telítetlen volt a piac. Ezért arra gondoltunk, miért dolgoznánk másnak, ha saját magunknak is megkereshetjük a pénzt. Alapítottunk tehát egy kis vállalkozást, amely a ’91-es átalakulásig a következőképp működött: a halmi vasútállomásra cementet, téglát, csempét hordtunk ki, majd egyenesen a vagonból árultuk őket. Később béreltünk egy raktárat is” –emlékszik vissza a nehéz kezdetekre Vasile Pasca.
 

„Az idők múltával beköltöztünk Szatmárnémetibe. Nehéz volt itt elindulni. Először a Nap utcán kezdtünk árulni az unokatestvéreimmel. Mindenki valami másat. Aztán ’92-ben végre sikerült egy házat vásárolnunk a Közraktár utcán. Le kellett mondanunk a nehéz alapanyagokról, helyette áttértünk a csempére és a járólapra. Sőt mi több, elkezdtünk porcelánnal is kereskedni. Így jött létre a Lebada.”
 

A kezdeti nehézségek után a cég helyzete fellendült, a 12 kereskedelmi egység mellett ma már egy festékgyárat is magukénak mondhatnak. A szamosborhídi gyárban Faur név alatt készülnek a festékek. 2015-ben pedig egy benzinkútat is sikerült indítaniuk.
 

A Lebada ebben az évben ünnepli alapításának 25. évfordulóját. A szülők által elindított vállalkozást ma már a gyerekek vezetik, Cristian és Loredana. Loredana jelenleg a manageri csapatot erősíti, Cristian pedig egy neves dán egyetemen gyűjti a cégvezetéshez szükséges tapasztalatot és tudást.
 

„Felhasználva a megszerzett tapasztalatokat, arra törekszünk, hogy szakképzett és elhivatott személyzet álljon a vásárlók rendelkezésére, akik az ügyfelek minden kérdésére és kérésére képesek szakszerű választ adni” –mondta Cristian, aki szerint a sikeres üzlet titka az ügyfél felé tanúsitott tiszteletben áll.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: