2014-06-22 17:59:41• hírek • Szatmar.ro

Ökumenikus örömfoci Erdődön

Még a tavaszi ökumenikus imahéten vetődött fel az ötlet, hogy az erdődi református és római katolikus egyházak képviselői egy délután focizzanak egymás ellen, ezzel is erősítve a közösségeket.

Az éppen aktuális foci-világbajnokság még inkább hangsúlyossá tette a kezdeményezést. Szakács Imre alpolgármester, a helyi református egyházközség főgondnoka szőlőjében fogadta a csapatokat, Harsányi László római katolikus esperes és Rácz Ervin református lelkipásztor pedig összeszedte az egyháztanácsosokból, presbiterekből és egyéb egyháztagokból álló csapatokat.

A református gyülekezet lelkipásztora igei köszöntőjében olvasott a Korinthusiakhoz irt első levél 9, részéből idézett: „Nem tudjátok-é, hogy a kik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek. Mindaz pedig a ki pályafutásban tusakodik, mindenben magatürtetõ; azok ugyan, hogy romlandó koszorút nyerjenek, mi pedig romolhatatlant. Én azért úgy futok, mint nem bizonytalanra; úgy viaskodom, mint a ki nem levegőt vagdos." (1Kor 9, 24-26)

A reformátusok csapata jó házigazdaként inkább a romolhatatlan koszorúra hajtott: a római katolikusok csapata a világbajnokságon eddigi leggyakoribb eredménnyel nyert 2-1-re az esperes úr két védhetetlen góljával.

A nagyon jó hangulatú esemény szeretetvendégséggel záródott, bízva abban, hogy folytatása is lesz a közösségformáló programnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: