2016-01-19 10:17:46• hírek • Szatmár.ro

A Krisztus-hívők egységéért

Az ökumenikus imahét kiemelkedő programja lesz idén is Szatmárnémetiben, a január 22-én délután fél öttől megrendezésre kerülő közös imaalkalom.

Az évente, január hónapban megrendezésre kerülő ökumenikus imahét alkalmával a Sant'Egidio Közösség már hagyományra visszatekintően szervezi Szatmárnémetiben a különböző keresztény felekezetek közös imaalkalmát. Erre január 22-én, pénteken délután fél öttől kerül sor a szatmári Római Katolikus Székesegyházban. Szeretettel várnak mindenkit, aki a keresztény egyházak egységéért és a békéért felajánlott közös imához csatlakozna.

Az idei, január 18-e és 25-e közötti imahét jelmondatát Péter apostol első leveléből vették: „Arra hívattunk, hogy az Úr nagy tetteit hirdessük!" (1Pt 2,9).

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa által kiadott segédfüzet a mottó választását magyarázva kifejti, minden megkeresztelt ember elhívást kapott arra, hogy Isten népének tagja legyen: "Péter apostol arról beszél, hogy a korai egyház az evangéliummal való találkozást megelőzően nem volt egy nép. De miután hallották Isten elhívását arról, hogy ők egy kiválasztott nemzetség, és elfogadták Isten Jézusban adott megváltásának erejét, Isten népévé váltak. Ezt a valóságot, fejezi ki a keresztség, amely minden keresztény számára közös, amelyben víztől és Szentlélektől születünk újjá (Jn 3,5). A keresztségben meghalunk a bűnnek, hogy Krisztussal az isteni kegyelem új életére támadjunk fel. Minden nap folyamatos kihívást jelent, hogy tudatosítsuk magunkban ezt az új, krisztusi identitásunkat".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: