2015-11-16 17:59:53• hírek • Kocsis Zoltán

A Közigazgatási Palotának sincs tűzvédelmi engedélye!

A félszáznál is több halálos áldozatot követelő bukaresti tűzvészt követően országszerte szigorú ellenőrzéseket hirdettek meg elsősorban a szórakozóhelyiségekben. Ezzel együtt azonban sorra „ébrednek rá" közintézmények is, hogy nem rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel.

A leglátványosabb és legfelháborítóbb eset a 234 millió euróból felépített és 2011-ben átadott bukaresti Nemzeti Arénáé, amelyről kiderült: számtalan válogatott és klubmeccset (beleértve egy Európa Liga-döntőt), koncertet és egyéb tömegrendezvényt rendeztek meg benne úgy, hogy nem rendelkezett tűzvédelmi engedéllyel!
De nem rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak, a Szatmár Megyei Tanácsnak és a törvény őrének, a prefektusi hivatalnak otthont adó Közigazgatási Palota sem!
Szatmárnémeti modern kori, szocreál szimbóluma a megyei tanács tulajdonában van, amely hétfőn közleményben jelentette be: közbeszerzési eljárást indít a tűzvédelmi engedélyek megszerzése érdekében. A szükséges dokumentáció összeállítására jelentkező cégnek megfelelő tapasztalata kell legyen, áll a feltételek között. A jelentkezőknek november 20-ig kell benyújtaniuk pályázatukat.

A megyei tanáccsal kapcsolatos hír továbbá, hogy Adrian Stef tanácselnök hétfőn Brüsszelben részt vett az Európai Parlament uniós polgárság, kormányzás, intézményi és külügyek szakbizottságának (CIVEX) ülésén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: