2016-07-14 16:04:47• hírek • Szatmár.ro

A Kossuth-kertben ünneplik az Egyházmegye Napját

Előadások, koncert és szabadtéri szentmise is lesz az első alkalommal megrendezésre kerülő Egyházmegye Napján, amelyen új hangulatot kap a Kossuth-kert.

"Közösség a közös ég alatt" mottóval július 23-án első alkalommal szervezik meg a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye napját. Ez egy, a nyitásra összpontosító rendezvény - az ajtók kinyitásával, amikor a templomokból az utcára lépnek a hívő csoportok, és a szívek megnyitásával az érdeklődők, bárki előtt. Reggel 11-től este 6-ig Szatmár és Máramaros megye plébániaközösségei, szerzetes- és lelkiségi közösségei, klerikusok és laikus hívők töltik majd meg a Kossuth-kertet, ahol pódiumot és sátrakat állítanak, sétányokat rendeznek be, saját színüket, értékeiket mutatják meg az utca bármely felekezetű emberének és egymásnak.

Az újszerű rendezvény célja tehát, hogy az egyházmegye hívei ilyen formában is megerősítsék összetartozás-tudatukat, az egymással való találkozás által frissen tartsák közösség-érzésüket. De bárki számára érdekes lehet, friss élményt nyújthat a városban egész nyár alatt szinte sorozatban futó, szórakoztató jellegű rendezvények között egy, a hitre összpontosító, lélekközpontú nap a kert fáinak árnyékában. A szervezők azonban nem feledkeznek el a szem-száj kecsegtetéséről sem, hiszen a nap során sütnek-főznek - több plébánia vállalta, hogy csőröge, strudli vagy épp bográcsgulyás készítésével is szolgálja az odalátogatókat.

A gyerekekre a Püspökség külön gondolt: amíg anya és apa a sátrakat járja, betekint a szerzetesrendek, plébánia- és lelkiségi közösségek, karitatív csoportok életébe, vagy épp a pódiumon zajló produkciókat nézi, a kicsik játékos foglalkozásokon szórakozhatnak. Érdemes tehát bejegyezni a naptárban a július 23-át, ami másfajta ünneplést hoz, mint az eddigiek, nem csak a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye híveinek, de remények szerint minden érdeklődőnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: