2014-06-13 15:36:51• hírek • Szatmár.ro

A Kossuth-kertben tartották a kis vállalkozók vásárát

Ovisok alapítottak vállalkozást, pénteken pedig el is adták az általuk készített árucikkeket.

Péntek délelőtt ritkán van olyan forgalom a Kossuth-kertben, mint most volt. Tizenhét Szatmár megyei óvoda tanulói vettek részt ugyanis az első alkalommal megrendezett Kis vállalkozók vásárán. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és partnerei szervezésében került sor a rendhagyó vásárra, amely egy jóval összetettebb program része, mint az első pillantásra tűnne.

A program lényege, hogy az ovis gyermekeket szeretnék megismertetni a kereskedelem, a gazdaság alapjaival, persze az általuk könnyen befogadható és érthető módon. Valószínűleg a szervezők így szeretnének minél több és sikeres vállalkozót nevelni a most cseperedő generáció tagjai közül.

A Kossuth-kerti vásáron részt vevő apró vállalkozók tizenhét óvoda képviselői voltak, akik már hetekkel ezelőtt vállalkozásba kezdtek - az óvónénikkel közösen találták ki a vállalkozás lényegét és együtt is valósították meg az elképzeléseket. A vásárban volt olyan ovi, amelynek képviselői jeges teát gyártottak, mások növényeket adtak el, megint mások saját készítésű ékszereket, csecse-becséket vittek a vásárra. Voltak olyanok is, akik lufiból és lisztből készítettek babát, az érdeklődők pedig ki is próbálhatták a standnál ennek készítését.

Kis vállalkozók vására

Olyan csoport is volt, amelynek tagjai igazi akcióval álltak elő: ha valaki vett a termékeikből, akkor a vásárló egy adag pattogatott kukoricát kapott. Jól ment az üzlet azoknak a kicsiknek is, akik közösen az óvónénivel lángost sütöttek többféle töltelékkel, a vásáron pedig ezeket árulták.

A gyerekek ráadásul nem feledkezhettek bele a saját termékeik árusításába: egy-egy csapatnak másik hat vállalkozói csapat standját kellett meglátogatniuk és megismerkedni az ő ötletükkel - ezzel pecséteket, a pecsétekkel pedig ajándékokat szerezhettek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: