2016-04-15 14:37:05• hírek • Szatmár.ro

A Kossuth-kertben már nem csak a varjaktól kell félni

Fényes nappal, csütörtök délben a Kossuth-kertben raboltak ki egy 11 éves fiút. A két fiatal elkövető elvette tőle a mobiltelefonját, majd a Nagypiacon egy valutázó segítségével próbálták eladni az elektronikai cikket. Aggasztó irányba halad a közbiztonság Szatmárnémetiben.

Csütörtökön 14.10-kor a 112-es egységes segélyhívószámon értesítette a rendőrséget egy anya, hogy a fiát 13.35 körül két ismeretlen tettes kirabolta a Kossuth-kertben. A fiú a Crisan utca irányából a Sugárút felé rövidített a zöldövezeten keresztül, amikor két, számára ismeretlen fiú megszólította, majd veréssel fenyegetőzve elvették tőle a 800 lej értékű mobiltelefonját.

A rendőröknek rövid nyomozást követően sikerült a feltételezett elkövetők nyomára akadni. A tett elkövetésével a 18 éves Norbert B.-t és a 14 éves C. T.-t gyanúsítják.

A rendőrség nyomozása során az is kiderült, hogy a két gyanúsított a zsákmánnyal egyenesen az 1-es számú élelmiszerpiac felé vette az irányt, ahol egy közvetítő segítségével próbáltak meg megszabadulni a bizonyítéktól. A 25 éves Costel M. segítségét kérték, aki szívesen segített is nekik a mobiltelefon eladásában, tudva azt, hogy az elektronikai cikk egy bűncselekmény során került a fiúkhoz.

Costel M. ellen a rendőrök bűnrészesség vádjával indítottak eljárást, a két feltételezett rablót pedig 24 órás őrizetbe vették.

Félnünk kell Szatmárnémeti utcáin?

Nemrég az esti órákban a megyeközpont régi főterén inzultáltak egy nőt,  a szerencsétlenül járt hölgynek pedig ezt követően hosszú időn keresztül kellett keresnie egy csendőrt, rendőrt, vagy helyi rendőrt az utcákon, hogy bejelenthesse az esetet.

Most fényes nappal raboltak ki egy gyermeket Szatmárnémeti talán legkedveltebb zöldövezetében. Ahol egyébként gyakran látni helyi rendőröket, csak azok éppen a Kossuth-kert sétányain kerékpározókkal vagy a kicsit idősebb hintázókkal vannak elfoglalva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: