2020-06-03 12:47:37• hírek • Szatmár.ro

A Kossuth-kertben díjazták a környezetvédelmi ügynökség versenyének pályamunkáit

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) munkatársai egész tanévben azon dolgoznak, hogy a megye környezetvédelmi ügyei mellett az iskolások számára is különböző programokat biztosítsanak a környezetvédelmi-nevelés érdekében.

A koronavírus-járvány időszakában sem hagyták magukra a diákokat, hiszen a LiterArt Egyesülettel és a Szatmári Friss Újság napilappal közösen egy kreativitási versenyt hirdettek meg a megye diáksága számára, mely során környezetvédelmi témájú esszéket, rajzokat és keresztrejtvényeket készíthettek a tanulók.

A verseny meghirdetésekor a szervezők azt ígérték, hogy egy, a június 5-ei Környezetvédelmi Világnaphoz közeli dátumon díjazni is fogják a résztvevőket. Ígéretüket betartva erre sort is kerítettek, méghozzá június 3-án, 11 órától a Kossuth-kertben, Kiss Gedeon szobránál, a Zöld ház előtt.

A szervezőket képviselve jelen volt Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, Gál Gyöngyi szaktanfelügyelő, a LiterArt Egyesület vezetője, valamint Elek György szerkesztő.



A versenyzők közül is eljöttek néhányan, ugyan nem mindenki, hiszen sokan még ebben az időszakban online órákon vesznek részt, viszont így is volt kinek átadni a jutalomnak szánt okleveleket és ajándékokat.

Békéssy Erzsébet beszédében elmondta, 8 Szatmár megyei iskola diákjai jelentkeztek különböző pályamunkákkal a versenyre, s mivel a maga nemében mindegyik egyedülálló és kiemelkedő volt, úgy döntöttek, nem állítanak rangsort, mindenki egyforma elismerésben részesül.

Az eseményre beneveztek diákok a Tasnádi Általános Iskolából, a Vasile Lucaciu Általános Iskolából, a Rákóczi Ferenc Általános Iskolából, az Avram Iancu Általános Iskolából, az Octavian Goga Általános Iskolából, a Krasznabélteki Általános Iskolából, a Doamna Stanca Főgimnáziumból és a Mihai Eminescu Főgimnáziumból.

Az esemény során a szervezők közül mindhárom fent említett személy értékelte a diákok munkáit, illetve elmondták azt is, hogy ezek a pályaművek részesei lesznek annak az Szatmári Kalendáriumnak, melyet Elek György szerkeszt. A soron következő kiadvány egy öko-kalendárium lesz, melybe remekül illeszkednek majd a gyermekek munkái is.










Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: