2009-01-16 23:53:09• hírek • Csenteri Judit

A Kormány még nem határozott

A Kormány egyelőre nem döntött afelől, hogy milyen módosításokat hajtson végre a decemberben megháromszorozott autóilletéken, de továbbra is elemzi a lehetőségeket – olvashatjuk Emil Boc kormányfő nyilatkozatát a mediafax.ro hírportálon.

Az Európai Tanács nemrég tájékoztatta afelől a Kormányt, hogy az előző Kabinet által meghozott sürgősségi rendelet áthágja a közösségi törvényeket.

Nicolae Nemirschi környezetvédelmi miniszter több lehetőséget is bemutatott arról, hogy hogyan lehetne módosításokat végrehajtani az adón, de döntés csak azután fog születni, hogy a javaslatokat a Kormány részletesen elemzi és az Európai Intézményekkel is tanácskozásokat folytat.

Az eddigi tárgyalások során az egyik legfontosabb variáns, amit figyelembe vettek, hogy az autóilleték értékét a bejegyzés idejére lecsökkentsék, s annak többi részét később, az éves adó értékébe számolják fel, a gépkocsi környezetszennyezési fokától függően. Vagyis a decemberben meghozott rendeletet eltörölnék és a 2008 júliusában érvényes értékekre térnének vissza. Egy gépkocsi bejegyzéséért így kevesebbet kellene fizetni, viszont az éves adóba folyamatosan felszámolnának egy bizonyos értéket az autó környezetszennyezési fokától függően.

Sok autót hoznak be az országba

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: